Institut Ramon LLull

CinEscultura celebra la 15a edició amb 19 produccions catalanes i un concert de Stay Homas

Cinema.  Ratisbona, 19/04/2022

Del 28 d'abril al 8 de maig de 2022, CinEScultura celebra la 15a edició a Ratisbona, en la Filmgalerie im Leeren Beutel.




El festival CinEScultura ofereix cada any un variat programa de pel·lícules, concerts internacionals, exposicions, espectacles, presentacions, debats i conferències. El certamen sempre ha apostat per les produccions catalanes, i l'Institut Ramon Llull ha participat en diverses edicions.

En l'edició de 2022, el festival presentarà una selecció de 19 produccions cinematogràfiques catalanes sota la categoria "Filmland Katalonien", que es projectaran a les seccions PRIMA DON(N)A CATALANA –amb 7 pel·lícules dirigides per dones–, CAT DOC i SHORT CAT. S'espera un gran programa de pel·lícules com Alcarrás, de Carla Simón, guanyadora de l'Ós d'Or a la millor pel·lícula a la Berlinale.

L'any 2014, la jove directora Mar Coll va visitar el festival per presentar el seu debut amb el llargmetratge Tres dies amb la família (2009). La pel·lícula pot considerar-se, segons els experts, "la pedra angular d'un nou zeitgeist d‘una nova generació de cineastes catalanes", amb un cinema que es caracteritza generalment "per un examen realista de l'entorn i de les relacions familiars, amb la base d'un codi ètic i estètic que descriu el paper de la dona, així com els rols dins de la família en un món que canvia ràpidament i es globalitza".

Aquesta generació o escola del nou cinema català funciona en part com un col·lectiu que s'enriqueix, amb membres que participen en els projectes de les seves companyes a diferents nivells: formació, producció, guió, assessorament. En el col·loqui amb el públic assistent, Mar Coll va descriure el ric biòtop cinematogràfic i creatiu que existeix a Barcelona i que és propiciat pels estudis de mitjans audiovisuals en diferents institucions, com l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya), la Universitat Pompeu Fabra i el projecte educatiu Cinema en Curs.

Aquí trobareu tota la informació sobre la secció.

En les seccions CAT DOC i SHORT CAT, es projectaran llargmetratges documentaqlñs i curtmetratges documentals de Catalunya. A DocumentalES (2021), CinEScultura ja es va acostar als límits cada vegada més difusos entre el documental i la ficció. Aleshores ja es va assenyalar que els subgèneres resultants responen tant "al desig de comprensió com a la necessitat d'expressió", i proporcionen mitjans estilístics innovadors per a respondre als reptes i problemes del nostre temps. Un bon exemple n'és la pel·lícula Por la libertad d'Alba Sotorra, basada en fets reals i rodada a llocs com la guerra a Síria, fins i tot amb la participació de supervivents. És, no obstant, una història de ficció.

A la secció SHORT CAT es projectarà una selecció actual de curtmetratges de directores catalanes amb una visió molt personal i empoderada de les realitats. Per últim, el concert inaugural del festival tindrà lloc el 28 d'abril amb el grup català Stay Homas.

Produccions catalanes en projecció:

PRIMA DON(N)A CATALANA

Alcarrás de Carla Simón
Destello bravío d'Ainhoa Rodríguez
Libertat de Clara Roquet
Sis dies corrents de Neus Ballús
15 Horas de Judith Colell
Costa Brava - Líbano de Mounia Akl
La hija de un ladrón de Belén Funes
Con el viento de Meritxell Colell

CAT DOC

Sediments d'Adrián Silvestre
El retorn - La vida després de l'ISIS d‘Alba Sotorra
My Mexican Bretzel de Nuria Giménez Lorang
Magaluf Ghost Town de Miguel Ángel Blanca
Por la libertad d’Alba Sotorra
¿Qué hicimos mal? de Liliana Torres

SHORT CAT

Forastera de Lucía Aleñar Iglesias
Mujer bajo la lluvia d‘Alba Sotorra
Panteres d‘Èrika Sánchez
Suc de Síndria de Irene Moray
Vera de Laura Rubirola Sala
Otras cosas que nos separan d‘Elena Ballvé Martín, Alexandra Gantzer Soler

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"