Institut Ramon LLull

Maria Dasca parla a Poznan de la representació de la bogeria i el món rural en la literatura

Universitats.  Poznan, Polònia, 10/04/2022

La pofessora catalana va impartir una conferència i un taller els dies 24 i 25 de març sobre la bogeria com a motiu literari, on va disseccionar la problemàtica de la representació del món rural en la literatura contemporània.




Els dies 24 i 25 de març, Poznan (Polònia) va acollir una conferència i un taller impartits per Maria Dasca, professora de la Universitat Pompeu Fabra amb una llarga i valuosa trajectòria en l’àmbit de la recerca en literatura catalana. Impulsada pel Centre d’Estudis Catalans de la UAM, la professora va entusiasmar els estudiants amb els continguts, organització i presentació dels materials de les dues activitats.

El taller, que va tenir lloc el dia 24 de març i anava dirigit a l’estudiantat de llengua i cultura catalanes, va tractar sobre la bogeria com a motiu literari i, més concretament, es va centrar en una selecció de textos literaris a cavall dels segles XIX i XX, d’autors com Narcís Oller, Marià Vayreda, Víctor Català o Santiago Rusiñol.

En la conferència, impartida en castellà el dia següent en el marc del seminari de Màster, la professora catalana va disseccionar la problemàtica de la representació del món rural en la literatura contemporània, alhora que, a partir de diversos subtemes que delimitaven aspectes concrets de la problemàtica, va comparar obres de diverses literatures europees (catalana, francesa, espanyola, polonesa, anglesa, etc.).

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"