Institut Ramon LLull

Convocatòria: Escriptura de guions de llargmetratge cinematogràfic de ficció a faberllull

Coneixement.  OLOT, 01/12/2021

L'Institut Ramon Llull impulsa una estada d’escriptura de guions de llargmetratge cinematogràfic de ficció. Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Acadèmia de Cinema Català, Guionistes Associats de Catalunya (GAC) i amb la col·laboració de Catalan Films (ICEC)




Després d’una primera estada realitzada l’any 2021, continuem donant suport al desenvolupament que contribueixi a la construcció de projectes audiovisuals sòlids que puguin ser finalitzats i produïts a mig termini a Catalunya. Amb aquesta intenció l’Institut Ramon Llull torna a oferir enguany l’oportunitat a guionistes i creadors/es de participar en un programa que els permetrà desenvolupar el tractament seqüenciat del seu projecte durant dotze dies amb dedicació completa.

Fins un màxim de deu guionistes (i amb un límit de nou projectes) podran ser seleccionats/des per formar part d’aquesta residència. El programa ofereix estada i manutenció, tutories individuals per projecte, sessions col·lectives amb tots els participants i classes magistrals, en un format tant presencial com virtual. Posteriorment, s’oferirà l’oportunitat de presentar els projectes a productores en actiu en l’àmbit català, sempre que el projecte no tingui ja el paraigües d’una productora i que es trobi en el moment adequat per a buscar socis

L’objectiu d’aquesta iniciativa és contribuir al desenvolupament d’una part del procés creatiu d’escriptura del guió cinematogràfic en les millors condicions, facilitant la recerca, l'intercanvi de coneixement i la mentoria d'experts seleccionats que garanteixin l'excel·lència de l'escriptura, la investigació i la creació.

Terminis de presentació de les candidatures: de l’1 de desembre de 2021 al 31 de gener de 2022.

Les candidatures incomplertes no seran valorades

Comunicació de resultats: a partir del 31 de març . Es comunicarà de forma individual a les persones seleccionades i posteriorment es farà públic el llistat de projectes a les webs de FaberLLull i de l’Institut Ramon Llull.

Requisits i propostes de participació i criteris de selecció

Requisits de participació:
- Tenir finalitzats estudis relacionats amb l’audiovisual i/o experiència en l’escriptura de guió amb una obra estrenada Es valorarà especialment la vinculació amb el teixit creatiu de l’àmbit cultural català.

- Tenir domini demostrable de la llengua catalana, castellana i anglesa.

- Si es presenta una adaptació, el sol·licitant haurà de presentar una declaració responsable conforme té els drets corresponents en el moment en què se li demani.

- Tenir disponibilitat durant tots els dies que tindrà lloc la residència. Serà imprescindible la presencia dels seleccionats durant tot el període de la residència

- Garantir que es seguirà el pla de desenvolupament i d’activitats del programa.

- Concedir a Faberllull el dret a fer fotografies i ser enregistrat , autoritzant la residència a l´ús, publicació i exposició de les imatges obtingudes.

- Tenir disponibilitat durant els dies de la residència per realitzar una activitat de retorn a la comunitat, si s’escau.

- Esmentar la participació en la residència a la portada del guió i en els crèdits de l’obra en cas que s’arribi a produir.
S’haurà d’incloure el text següent:
Guió participant en la residència Faberllull impulsada per l’Institut Ramon Llull amb el suport de l’Acadèmia de Cinema Català, Guionistes Associats de Catalunya (GAC) i la col·laboració de Catalan Films (ICEC)

Propostes de participació
Les persones interessades a presentar la seva candidatura han d’enviar en català els següents documents en format PDF i que portin per títol el mateix nom que els documents sol·licitats a formulari

- CV (1 pàgina)

- Carta d’intencions i recorregut del projecte (1 pàgina)

- Sinopsi (1-2 pàgines)

- Argument (10-15 pàgines)

- Mostra d’escriptura amb seqüències dialogades (fins a 5 pàgines). La mostra pot ser del projecte presentat o d’un altre projecte.

Per qualsevol dubte podeu contactar amb info@faberllull.cat

Criteris de selecció:
En el marc d’aquesta crida es seleccionaran fins a nou projectes, seguint els següents criteris:

- Qualitat artística de la proposta

- Qualitat de l’estructura de l’argument i dels diàlegs presentats

- Interès de la temàtica/personatges del projecte

- Originalitat i singularitat de la proposta presentada

- La rellevància de la cultura catalana en la temàtica i en l’ambientació de la proposta presentada

- Presència d’elements de diversitat (temes, personatges, punts de vista, etc.)

- Trajectòria del sol·licitant

La selecció final haurà de garantir la paritat en les propostes seleccionades així com un equilibri entre veus noves i consolidades.
Els projectes seleccionats hauran de traduir-se a l’anglès (carta d’intenció i sinopsi) per poder ser tramesos, si escau, als tutors internacionals que imparteixin sessions col·lectives.

Es valorarà favorablement aquelles propostes que no hagin participat en activitats d’acompanyament/residència similars

L’organització posa a disposició de les persones sol·licitants seleccionades:

- Allotjament i àpats a FaberLllull Olot durant l’estada

- Tutories individuals de seguiment del projecte

- Sessions guiades de treball en grup

- Classes magistrals internacionals

- Matchmakings amb productores catalanes sempre que el projecte ho vulgui i no tingui ja una productora implicada.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"