Institut Ramon LLull

Els exàmens de l’Institut Ramon Llull com a corpus de recerca

Llengua.  EN LÍNIA, 29/11/2021

El 24 de novembre una vintena de professors de la Xarxa Llull de diversos països van participar al taller en línia “Els exàmens de l’Institut Ramon Llull com a corpus de recerca”, impartit per Anna Joan Casademont (Universitat TÉLUQ).




La ponent va encetar la formació explicant la metodologia i la base teòrica de l’anàlisi del corpus de la recerca que donava nom al seminari, i del projecte BLABLA, desenvolupat per ella mateixa, Carme Bach (UPF), Èric Viladrich (Université de Montréal) i Nancy Gagné (TÉLUQ). El projecte en qüestió consisteix en l’anàlisi dels errors comesos als exercici d’expressió escrita dels exàmens de l’Institut Ramon Llull dels nivells B1-C1 d’entre els anys 2009 i 2018. El fet de conèixer el tipus de les dificultats concretes dels aprenents segons la seva llengua permet crear exercicis més adequats al seu perfil.

El seminari també va constar de part més pràctiques i dinàmiques, en les quals els participants es van dividir en grups segons la L1 dels seus alumnes. En aquests grups, es va parlar dels errors comuns dels seus estudiants i de quin tipus d’exercicis de la plataforma h5p.cat serien els més indicats segons el seu perfil per practicar aquestes dificultats. Després del debat per grups, els participants van poder posar en comú el que havien parlat i van comparar les diverses necessitats de l’alumnat.

A part de ser un seminari enriquidor, va ser també una bona oportunitat per poder veure i interactuar amb altres membres de la Xarxa Llull.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"