Institut Ramon LLull

Pa Negre arriba a 14 universitats del Regne Unit i Irlanda

Llengua.  REGNE UNIT i IRLANDA, 29/11/2021

El film d’Agustí Villaronga “Pa negre” continua travessant fronteres onze anys després de la seva estrena. I, en aquest sentit, s’afegeix als èxits que van tenir les pel·lícules “Incerta Glòria” i “La mort de Guillem” el curs passat a la Xarxa Llull del Regne Unit i Irlanda.




En aquesta ocasió, la universitat de Liverpool es va sumar a la universitat de Sheffield en l’organització del cinefòrum, en què estudiants de fins a catorze universitats britàniques i irlandeses van poder mirar la pel·lícula amb subtítols en anglès el cap de setmana del 12 al 14 de novembre, amb la col·laboració de Massa d’Or Produccions. D’aquesta manera, el dia 15 de novembre va tenir lloc el col·loqui virtual de la pel·lícula, on estudiants i professorat van poder escoltar els testimonis d’Isona Passola, Francesc Colomer i Marina Comas. I la trobada va reunir més de 80 persones!

Els tres protagonistes de la tarda van tenir el temps just per contestar totes les preguntes dels estudiants, la majoria dels quals es van atrevir a intervenir en llengua catalana, malgrat que la majoria de les explicacions van ser en llengua anglesa. I és que l’anglès va tenir presència per tal que els alumnes que han començat a endinsar-se a la llengua i la cultura catalanes aquest curs acadèmic poguessin seguir el col·loqui. No obstant això, algunes de les intervencions dels ponents van ser en català, però un grup de lectores va traduir simultàniament les intervencions a l’anglès a través del xat del Zoom.

Fins i tot l'Agència Catalana de Notícies es va fer ressò de l'activitat. Així doncs, ara només queda pensar en la següent activitat cultural per seguir fent xarxa.

Les universitats que van participar a l’esdeveniment són: University of Bristol, University College Cork, University of Glasgow, Maynooth University, Cardiff University, University of Oxford, University of Cambridge, University of Edinburgh, Queen Mary University of London, Newcastle University, University of Birmingham, Durham University, University of Liverpool i The University of Sheffield.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"