Institut Ramon LLull

IETMGirona: El futur de les arts vives és ara i aquí

Escèniques.  GIRONA, 23/11/2021

  • ICEC i Institut Ramon Llull organitzen a Girona la primera activitat satèl·lit de la xarxa internacional IETM després de la pandèmia
  • L’Ajuntament de Girona i el festival Temporada Alta col·laboren en la proposta per apropar el context artístic local a professionals procedents de 18 països




Més de 140 professionals de les arts escèniques procedents de 18 països es reuniran del 25 al 27 de novembre a la ciutat de Girona amb motiu de la propera reunió de membres d’IETM — Xarxa internacional d’arts escèniques contemporànies: Tomorrow is here - IETM Satellite Girona. A iniciativa de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i l’Institut Ramon Llull, l’organització amb seu a Brussel·les va apostar per la candidatura catalana per a la realització d’aquesta trobada satèl·lit, complementària a la programació anual d’IETM. Durant tres dies, professionals de les arts vives participaran en les activitats col·lectives de reflexió i debat i, a més, coneixeran de primera mà propostes artístiques de terres gironines gràcies a col·laboració de l’Ajuntament de Girona i el festival Temporada Alta.


L’activitat arriba després de l’aturada global del 2020 que, tant en aquest com en altres sectors, ha forçat un replantejament de dinàmiques i objectius per garantir-ne la sostenibilitat. Per aquest motiu, durant l’esdeveniment, que ha estat batejat com “Tomorrow is here”, les persones participants es dividiran en grups de treball que aprofundiran en les possibilitats de nous sistemes de finançament i polítiques culturals, models d’internacionalització i oportunitats per a la innovació artística que brinden aquest nou paradigma. L’objecte és, doncs, el paper que juguen les arts vives en la societat postpandèmia i el poder que tenen per transformar el futur. La moderació de les sessions anirà a càrrec d’una selecció dels professionals d’àmbit internacional que han presentat les seves candidatures en una convocatòria pública als membres d’IETM. Aquests facilitadors inclouran en les seves dinàmiques als i les assistents al Centre Cultural La Mercè i, també, als qui s’hagin inscrit en la versió en línia d’aquest esdeveniment de caràcter híbrid.

A banda de les sessions de treball, durant l’IETM Satellite Girona tindran lloc dues presentacions de projectes de diferents disciplines de les arts escèniques. Aquesta desena d’iniciatives han estat escollides d’entre les rebudes en una convocatòria internacional segons la seva adequació als tres eixos de treball plantejats. Entre aquests projectes se’n troben quatre de catalans, un d’estatal, quatre d’europeus, i un de nord-americà.


La presentació de projectes catalans no serà l’únic aparador del talent local durant l’IETM Satellite Girona. Abans de l’inici formal del congrés i també després, l’organització ha planificat dues sortides que tenen per finalitat mostrar el teixit creatiu de la zona que acull l’activitat. A Olot, tindran ocasió de conèixer el Festival Sismògraf i la residència FaberLlull; a Mieres, el col·lectiu Nyamnyam; i, a Celrà, el centre de creació L’Animal a l’Esquena.


Seguint la filosofia fundacional de l’IETM -la xarxa es va crear en una trobada informal entre professionals que assistien a un festival de teatre el 1981- el programa inclou passejos per la ciutat i la possibilitat d’assistir als espectacles del festival Temporada Alta d’aquells tres dies. A través d’activitats més casuals, doncs, les persones participants coneixeran els equipaments artístics de Girona i Salt a més de les seus de Bòlit i el call jueu.

Més informació i programa: https://www.ietm.org/girona
#IETMGirona

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"