Institut Ramon LLull

Vinaròs i Morella acullen la dotzena edició del curs de didàctica de la llengua com a idioma estranger

Llengua.  MORELLA, 11/11/2021

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua, l'Institut Ramon Llull i la Xarxa Vives d'Universitats organitzen el curs adreçat a futurs docents de català a universitats estrangeres

Durant les seues dotze edicions, el curs ha format a gairebé 400 titulats de 15 universitats de Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Catalunya del Nord




Vinaròs i Morella han acollit la dotzena edició del Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger, organitzat conjuntament per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), l’Institut Ramon Llull (IRL) i la Xarxa Vives d’Universitats (XVU) i que està adreçat a futurs docents de català a universitats estrangeres.

El Curs d'introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger ha format en les seues dotze edicions a gairebé 400 titulats de 15 universitats de Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Catalunya del Nord. La formació té per objectiu contribuir a la formació de futurs professors i professores per a l'exercici de la docència de la llengua en universitats de l'exterior i el tractament de la variació lingüística, la cultura i la literatura a l'aula. Actualment, 140 universitats d'Europa, Àsia, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud imparteixen docència de català, universitats que formen part de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior, XarxaLlull.

En l'edició d'enguany, que ha tingut lloc del 12 al 14 de novembre, els participants van rebre formació sobre l'elaboració i execució d'estratègies didàctiques per a la docència de català com a segona llengua. En l'acte d'inauguració del curs, que va tenir lloc divendres 12 a les 12:15 h a l'Auditori del Vinalab de Vinaròs, van participar Anna Fibla, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vinaròs; Ignasi Massaguer, coordinador de programes de l'Àrea de Llengua i Universitats de l'Institut Ramon Llull; i Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives d'Universitats.

Posteriorment, el mateix espai va acollir la ponència de Joan Borja (Universitat d'Alacant) al voltant de la cultura popular i la didàctica de la llengua. A continuació, i per cloure la primera jornada del curs, les professores de la Universitat Autònoma de Barcelona Montserrat Vila i Marilisa Birello van impartir sessions formatives al voltant de didàctica de la llengua i els nexes entre teoria i pràctica docent.

En la segona jornada, que va tenir lloc dissabte 13 de novembre, el curs es va traslladar a Morella on docents com Laura Creixell (Universitat Nacional Autònoma de Mèxic), Anna Guaita (Universitat Humbold de Berlín) i David Ginebra (Universitat Hebrea de Jerusalem) va compartir estratègies didàctiques i metodologies de dinamització dels estudis de llengua i cultura per a estudiants d'universitats de l’exterior. Finalment, a les 19:15 h, a la Sala de Justícia de l'Ajuntament de Morella va tenir lloc l'acte de cloenda que va comptar amb les intervencions de Rocío Querol, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Morella; Verònica Cantó, secretària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua; Ignasi Massaguer, coordinador de programes de l'Àrea de Llengua i Universitats de l'Institut Ramon Llull, i Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives d'Universitats.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"