Institut Ramon LLull

Lisboa acull per primera vegada la Viquimarató de la Llengua Catalana

Llengua.  LISBOA, 09/11/2021

Una quinzena d’alumnes de Català de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lisboa van participar aquest dilluns, 8 de novembre, en la VIII Viquimarató de la Llengua Catalana.




Durant tres hores, els alumnes van traduir del català al portuguès, a l’italià i al romanès articles relacionats amb la música catalana. Artistes com Pascal Comelade, Carles Santos, Maria del Mar Bonet o Clara Peya; estils musicals com el rock català o la rumba catalana; aspectes instrumentals com la cobla o la gralla, i altres temes de la música catalana com l’Escolania de Montserrat, la revista Enderrock o la glosa, ja tenen versió en portuguès i en altres llengües.

La sessió va servir per apropar els alumnes a la Viquipèdia a través de la llengua i de la cultura catalanes i va estar organitzada amb el suport de la Delegació del Govern de Catalunya a Portugal, de Wikimedia Portugal i de l’Amical Wikimedia.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"