Institut Ramon LLull

El cinema català, present al Cambridge Film Festival 2021

Cinema.  CAMBRIDGE, 08/11/2021

Aquest mes de novembre torna el Cambridge Film Festival per celebrar el 40è aniversari exhibint cinema independent internacional. L’edició comptarà amb la secció Camera Catalonia, que ha format part del festival des del 2012 i que s’organitza amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull per tal de difondre el cinema català contemporani a nivell internacional. Serà entre el 18 i el 25 de novembre, en format presencial, i entre el 21 de novembre i el 5 de desembre, en línia.




La secció catalana, comissariada pel director Ramon Lamarca i la productora Reel Solutions, presenta la següent programació:

  • 15 hores, de Judith Colell: 20 i 25 de novembre a l’Arts Picturehouse. També es podrà veure en línia.

  • Sentimental, de Cesc Gay: 21 i 23 de novembre a l’Arts Picturehouse.

  • El ventre del mar, d’Agustí Villaronga: 21 i 25 de novembre a l’Arts Picturehouse.

  • Balandrau, infern glaçat de Guille Cascante: 24 i 25 de novembre a l’Arts Picturehouse. També s’exhibirà en línia.

  • Sis dies corrents, de Neus Ballús: 21 i 24 de novembre a l’Arts Picturehouse.

A més, amb motiu de la commemoració dels 40 anys, el festival va produir durant el 2021 el “Rewind”, que programava projeccions en línia mensuals al web del festival d’alguns dels títols més representatius que s’havien vist al llarg de la seva història. Al mes de juliol va tenir lloc una mostra de la secció Camera Catalonia i es van incloure tres pel·lícules de producció catalana: El cafè de la marina de Sílvia Munt, Ficció de Cesc Gay i Pa Negre d’Agustí Villaronga.


El Cambridge Film Festival va suspendre l’edició 2020 a causa de la crisi sanitària de la COVID però, conjuntament amb el Cornwall Film Festival, el Film Bath Film i el Cinecity Brighton, van concebre l’AMPLIFY! Film Fest, un festival en línia que es va celebrar entre el 6 i el 22 de novembre de 2020. El nou certamen va presentar programació catalana, amb la participació de l’Institut Ramon Llull, i es van emetre les pel·lícules Las niñas de Pilar Palomero, Keith Haring 1989 Barcelona de Lulú Martorell i Roger la Puente, La innocència de Lucia Alemany i My Mexican Bretzel de Núria Giménez.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"