Institut Ramon LLull

Pere Almeda, nou director de l’Institut Ramon Llull

Coneixement.  BARCELONA, 05/11/2021

La Junta Rectora de l’Institut Ramon Llull, celebrada el divendres 5 de novembre de 2021, ha nomenat Pere Almeda com a nou director de l’Institut Ramon Llull. Almeda substituirà Francesc Serés, qui ha renunciat al càrrec per voluntat pròpia i per motius personals.
Han participat a la Junta Rectora de l’Institut Ramon Llull: Natàlia Garriga, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Catalina Solivellas, directora general de Cultura del Govern de les Illes Balears; Jordi Martí Grau, tinent alcalde de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona; Esther Morales, secretària general de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya; Jordi Foz i Dalmau, secretari general de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Francesc Xavier Vila, secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; Marisol López, directora general d’Innovació i Cultura Digital de la Generalitat de Catalunya, Miquel Curanta, director de l'Institut Català d’Empreses Culturals; Josep Vives, director general de Promoció Cultural i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya; Agustina Vilaret, secretària Autonòmica d'Universitats, Recerca i Política Lingüística del Govern de les Illes Balears; Esteve Caramés, director de Programes Culturals de l’Ajuntament de Barcelona; Marta Clari Padrós, gerent de l’Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona; Teresa Cabré, presidenta del'Institut d'Estudis Catalans; Jordi Montaña, vicepresident de la Xarxa Vives; Margarida Aritzeta, degana de la Institució de les Lletres Catalanes; Francesc Serés, director de l’Institut Ramon Llull i Núria Brichfeus, secretària de la Junta rectora. A la reunió també ha assistit, Pere Almeda, nou director del Llull.


Pere Almeda i Samaranch ha estat fins fa poc director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis de la Generalitat de Catalunya i de la revista IDEES. Jurista, té un Diploma d’Estudis Avançats (DEA) en Ciència Política i un postgrau en Relacions Internacionals i Cultura de Pau. És professor associat de Ciència Política a la Universitat de Barcelona. Ha treballat i col·laborat en diverses institucions com ara el Parlament de Catalunya, amb diversos departaments del Govern de la Generalitat, el Parlament Europeu o el Departament d’Afers Polítics de la Secretaria General de Nacions Unides. Va ser coordinador del projecte internacional del recinte Històric de Sant Pau i també de la Fundació Catalunya Europa, liderant la iniciativa Combatre les desigualtats: el gran repte global.

També ha estat vinculat a diversos projectes culturals i fou director de la Fundació Palau i Fabre, on impulsà diverses iniciatives com ara el Festival Poesia i +, i va comissariar exposició "Jo em rebel·lo, nosaltres existim" que va guanyar el premi a la millor exposició d'art contemporani el 2013 atorgat per l'ACCA.

És membre del Consell Assessor de l'Escola Ferran Agulló d'Òmnium Cultural i de la Fundació Catalunya Europa. L'any 2021 ha impulsat com editor i coordinador i el llibre col·lectiu Catalunya - Espanya: del conflicte al diàleg polític?.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"