Institut Ramon LLull

Joan Ramon Resina imparteix la conferència inaugural del Centre d’Estudis Catalans de la UAM

Llengua.  POLÒNIA, 03/11/2021

El passat 6 d'octubre va tenir lloc la conferència inaugural del Centre d'Estudis Catalans de la Universitat Adam Mickiewicz de Poznań (Polònia) a càrrec del professor Joan Ramon Resina de la Universitat de Stanford, reconegut investigador en el marc dels estudis culturals, dels quals va ser un dels introductors en l’hispanisme.




La conferència, en línia, va tractar sobre “El valor del testimonio en la memoria y en la historia. De cómo el franquismo sobrevivió a Franco”, i va propiciar un ampli debat entre els participants, professorat i estudiants de 2n i 3r cicle dedicats a la recerca en els estudis hispànics de diverses universitats poloneses. La conferència del prof. Resina es pot visualitzar a la pàgina del Centre d’Estudis Catalans de la UAM de Poznan: https://www.youtube.com/channel/UCyXR6LZwMh_7XI3gXmG1Ktg

Joan Ramon Resina és catedràtic de Cultura ibèrica i Llatinoamericana i de Literatura Comparada a la Universitat de Stanford, on dirigeix el programa d’Estudis Ibèrics. S'ha especialitzat en l’estudi de les cultures i literatures europees, amb especial èmfasi en les tradicions catalana i espanyola, amb interessos que s’estenen des dels estudis urbans fins a la memòria col·lectiva i assumptes d’escala política i social, com la relació entre localisme i globalisme. Entre la seva extensa bibliografia, cal destacar les següents monografies: Un sueño de piedra. Ensayos sobre la literatura del modernismo europeo (1990), Un cadáver en la cocina: la novela criminal en la cultura del desencanto (1997), El postnacionalisme en el mapa global (2005), Barcelona’s Vocation of Modernity: Rise and Decline of an Urban Image (2008), Del hispanismo a los estudios ibéricos: una proposta federativa para el ámbito cultural (2009), Josep Pla: The World Seen in the Form of Articles (2017) i The Ghost in the Constitution: Historical Memory and Denial in Spanish Society (2017). Actiu en els mitjans, l’any 2020 va rebre la Creu de Sant Jordi, entre d’altres nombrosos premis i reconeixements.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"