Institut Ramon LLull

Tardor catalana a la Index Foundation de Suècia, amb projectes de Ruben Grilo, Rosana Antolí i Alexandra Laudo

Arts.  SUÈCIA, 19/11/2021




Amb més de 20 anys d’experiència com a fundació dedicada a l’art contemporani (amb dues dècades prèvies amb base associativa al voltant de la fotografia i les publicacions), la Fundació Index d’Art Contemporani a Suècia, és una de les principals institucions dins l’ecosistema cultural del nord d’Europa. Index coordina la xarxa d’institucions escandinaves Future Futures i és una de les dues organitzacions que lideren Klister (xarxa sueca d’institucions artístiques de petit i mitjà format). Des de 2018, Index està dirigida pel comissari i crític artístic Martí Manen (Barcelona, 1976), qui també forma part del comitè per a la internacionalització de l’art a Suècia (IASPIS).

La tardor de 2021 Index presenta una sèrie de projectes de connexió entre els contextos creatius suec i català, com ara la darrera publicació de Rosana Antolí que recull més d’una dècada del treball de l’artista que ha residit a Barcelona entre d’altres ciutats com Madrid, Berlin, Còrdova (Argentina) i Londres.

Ruben Grilo és l’artista seleccionat de Research Processes, un apartat específic del programa d’investigació de l’entitat sueca que convida anualment un artista a pensar i establir un diàleg amb la institució i que presenta el seu procés d’investigació al novembre.

Com a resposta conceptual a la situació pandèmica, Index inicia una sèrie de projectes de curadoria en format sonor partint de la idea d’una exposició que no es pot veure. Per aquesta sèrie de propostes, Index convida la barcelonina Alexandra Laudo per comissariar un dels episodis expositius. Alexandra Laudo ha treballat intensament la idea de narrativitat en art contemporani i planteja un recorregut que incorpora treballs artístics, informació històrica i moments emotius a parts iguals.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"