Institut Ramon LLull

Maria Callís Cabrera participa a “In Between” a Literaturhaus a Viena i a una jornada poètica a Brno

Literatura.  VIENA , 27/10/2021

Maria Callís Cabrera és una de les cinc poetes que participen al Festival de Poesia Schamrock d'enguany en una jornada especial que se celebra al Literaturhaus de Viena el 4 de novembre. Aquesta jornada, que es titula "In between", forma part de la cinquena edició del festival, que es va celebrar al 2020 en format en línia. En aquest cas, però, l’activitat es programa un any després, però en format presencial.




Schamrock Festival

El Festival Schamrock es va fundar l’any 2012 a Munic i s’organitza biennalment amb el suport de la ciutat de Munic i d’institucions i col·laboradors locals i internacionals. El seu objectiu és promoure la internacionalització de dones poetes, tant alemanyes com d’arreu del món.

La cinquena edició, que es va celebrar del 21 al 25 d’octubre va incloure un focus català amb les poetes Maria Cabrera, Mireia Calafell i Laia Malo. El programa va ser comissariat per Augusta Laar amb la col·laboració del poeta català Josep Pedrals. El també poeta i traductor del català, resident a Munic, Àxel Sanjosé va fer les traduccions dels textos a l’alemany.

El focus de poesia catalana es pot veure a aquest enllaç:

Katalanische Poesie beim Schamrock-Festival der Dichterinnen 2020 - YouTube

In between

El festival i Literaturhaus, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, han recuperat la jornada poètica addicional prevista a Viena, que es presenta amb el títol “In between”. Hi participa Maria Callís Cabrera i també Àlex Sanjosé, poeta germànic-català i traductor de poesia del català i del castellà, que també és professor de l'Institut de Literatura Comparada de la Universitat Ludwig Maximilian de Munic. Hi participen també, les poetes Augusta Laar (també directora artística del festival); Sandra Hubinger, Birgit Kempler i Mieze Medusa.

https://www.schamrock.org/festival_2021/cabrera.html.

Jornada poètica a Brno

La poeta catalana també participa el 5 de novembre a una jornada poètica a la ciutat de Brno. La Universitat de Brno ha organitzat un taller de traducció poètica per als alumnes de català i un vespre poètic a la Biblioteca Universitària (Čítárna - kavárna KaFFee, Arna Nováka 1), a les 18 hores.

María Callís Cabrera

Va néixer a Girona el 1983, és professora de lingüística catalana en la Universitat de Barcelona i treballa com a correctora de proves per a moltes editorials.

Com a poeta, ha publicat tres llibres: Jonàs, que va guanyar el Premi Amadeu Oller per a joves autors inèdits en 2004, La matinada clara (2010) i La ciutat cansada (2017), pel qual va rebre el més prestigiós guardó de poesia catalana, el Premi Carles Riba. També treballa com a traductora i editora per a diverses editorials i ha traduït al català a escriptores com Carmen María Machado, Ursula K. Le Guin i les poetes Maya Angelou i Emily Berry.

4 de novembre de 2021, a partir de les 19 hores

Casa de la Literatura de Viena

Més informació a:

https://www.schamrock.org/festival_2021/index.html

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"