Institut Ramon LLull

El Saló del Llibre de Torí 2021 inclou una panoràmica general de les darreres novetats en literatura catalana encara inèdites al mercat italià

Literatura.  TORINO, 04/10/2021

El XXXIII Salone Internazionale del Libro di Torino tindrà lloc del proper 14 al 18 d’octubre, i comptarà amb la participació del director de l’Institut Ramon Llull, Francesc Serés, en una l’activitat al voltant de la literatura catalana vista pels editors italians.




La fira torinesa és una cita de referència pel sector editorial internacional, que aprofita els dies en què se celebra per mostrar novetats, fer actes de promoció i fixar reunions de compra-venda de drets. Enguany presenta un format híbrid, que combinarà el presencial de cites i reunions amb les activitats en línia.

Vita Supernova

El tema d’aquesta edició és Vita Supernova, un homenatge a Dante Alighieri en l’any en què se celebren els 700 anys de la seva mort i també una referència al període de pandèmia que vivim. Hi participaran autors reconeguts com Chimamanda Ngozi Adichie, Michel Houellebecq, André Aciman, Heddi Goodrich, Joyce Carol Oates, Edgar Morin, Javier Cercas, Mathias Énard, Valérie Perrin, Edouard Louis o Margaret Atwood.

D’altra banda, l’Institut Ramon Llull té la voluntat d’enfortir les relacions amb associacions internacionals d’editors, amb la finalitat d’obtenir un canal directe de comunicació i fer arribar els programes i subvencions gestionats des de l’Àrea de Literatura a aquests col·lectius. En aquest sentit, ha establert contactes amb l’ADEI, Associazione degli editori indipendenti d’Itàlia, agrupació que té com a objectiu representar i donar suport als editors independents d’aquest país, per tal de poder defensar els seus interessos econòmics i oferir serveis i oportunitats a aquest col·lectiu que contribueix a la cultura del país i a la defensa de les tendències globalitzadores de la lògica de mercats.

Així doncs, tant el Salone com l’ADEI com l’Institut Ramon Llull s’han unit en col·laboració per a l’organització d’un webinar professional per a editors italians en el marc del Salone Internazionale del Libro di Torino.

El títol de l’activitat és Dall'altra parte del mare: la letteratura catalana per gli editori italiani. Webinar professionale sulla letteratura catalana rivolto al settore editoriale italiano, i tindrà lloc el proper 7 d’octubre a les 18.30 h per mitjà de la plataforma SalTo+, la pròpia del Salone per a totes les activitats virtuals.

El contingut de l’activitat serà el següent:

  • Benvinguda per part de Marco Zapparoli, president d’ADEI.

  • El director de l’Institut Ramon Llull, Francesc Serés, presentarà recursos, material promocional, subvencions i programes que el Llull posa a disposició dels editors italians.

  • Cosa manca al mercato italiano? Una panoràmica general de les darreres novetats en literatura catalana encara inèdites al mercat italià, a càrrec del periodista cultural David Guzmán.


Per inscriure’s a l’activitat, cal registrar-se a la plataforma SalTo+.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"