Institut Ramon LLull

Eva Baltasar, en conversa amb Fernanda Trías, participa al 42è Festival Internacional d’Autors de Toronto

Literatura.  TORONTO, 04/10/2021

Les dues escriptores es reuneixen per discutir els seus primers llibres traduïts a l’anglès amb l’entrevistadora Martha Batiz. Eva Baltasar, l’escriptora número 1 en vendes en català, ens presenta una audaç narradora lesbiana a Permafrost (traduït a l’anglès per Julia Sanches), amb una necessitat de canvi tan gran que l’esperona a fer un viatge per l’Europa Occidental, esquitxat amb alegres inhibicions i observacions hilarants.




L’escriptora uruguaiana Fernanda Trías, una de les escriptores del “nou boom llatinoamericà”, presenta La azotea (traduïda a l’anglès per Annie McDermott). La novel·la segueix la història d’una dona que opta per viure aïllada del món, en un pis degradat, amb només el terrat com a alliberament respecte a allò que l’envolta. Tots dos llibres descriuen, de manera potent, la lluita desesperada entre llibertat i soledat a través de dues experiències femenines molt diferents.

Eva Baltasar ha publicat deu volums de poesia que han rebut multitud d’elogis. La seva novel·la de debut, Permafrost, va rebre el Premi Llibreter 2018 atorgat pels llibreters catalans i va ser seleccionada per al Prix Médicis de França a la Millor novel·la estrangera 2020. És la primera novel·la d’una trilogia en la qual Baltasar pretén explorar els universos de tres dones diferents en primera persona

Permafrost, traduïda per Julia Sanches, ha estat publicada en anglès per And Other Stories. La narradora lesbiana de Permafrost no està per romanços i és una amant desinhibida i una observadora perversament divertida de la vida moderna. Desesperada per sortir de Barcelona, ​​se’n va a Brussel·les, ‘perquè una ciutat que té com a símbol un nen pixant era una ciutat que sabia que m’agradaria’; fent d’au pair a Escòcia, se li genera un odi pel color verd. I a tot arreu on va, intenta trencar amb els rols que la seva família i la societat li han assignat, perseguint escapar allà on es puguin trobar: relacions amoroses, viatges, pensaments de suïcidi.

Plena d’imatges físiques poderoses, aquesta guardonada novel·la de debut de l’aclamada poeta catalana Eva Baltasar va ser un èxit en català gràcies al boca-orella. És una crida impressionant a la llibertat de les dones per acceptar tant el plaer com la soledat, i parla amb audàcia del cos, del sexe i d’un mateix.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"