Institut Ramon LLull

Es presenta a Itàlia el nou text de Josep Maria Miró, ”El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc”

Arts.  FLORÈNCIA, 30/09/2021

El Teatro di Rifredi de Florència organitza una lectura, interpretada per l’actriu Maddalena Crippa, i una presentació de la traducció a l’italià del text, signada per Angelo Savelli, amb la participació del dramaturg català.




El Teatro di Rifredi de Florència -el primer en estrenar a Itàlia una obra de Josep Maria Miró, “El principi d’Arquímedes”, el 2020- presenta una lectura del nou text del dramaturg català, “El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc”, el proper divendres 8 d’octubre. La reconeguda actriu Maddalena Crippa donarà veu als set personatges de l’obra, concebuda expressament per J.M. Miró per a ser representada “per un únic intèrpret, independentment del seu gènere, edat o físic”, amb la qual afronta alguns dels seus temes predilectes com l’hipocresia social, la responsabilitat individual, la por col·lectiva, el sentiment de culpa, l’ambigüitat de la veritat i l’abús infantil, i que li ha valgut aconseguir, per tercer cop a la seva carrera, el Premi Born de Teatre 2020. Aquesta serà la primera presentació en públic del text, previ a l’estrena de la producció catalana que tindrà lloc al Festival Temporada Alta el desembre de 2021.

Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, el teatre organitza també dissabte 9 d’octubre la trobada “Josep Maria Miró, una excel·lència del teatre català”, per presentar la publicació a l’italià del text, “Il corpo più bello che sia mai visto da queste parti”, editada per Cue Press i a càrrec d’Angelo Savelli, amb la qual el també traductor a l’italià de quatre obres anteriors de Miró – “El principi d‘Arquímedes”, “Nerium park”, “Olvidémonos de ser turistas ” i “Temps selvatge”- continua una tasca de difusió de la nova dramatúrgia internacional per la qual el Centre de producció Pupi e Fresedde – Teatro di Refredi va rebre el Premi Especial del Jurat Ubu 2019. A l’acte participaran el dramaturg i director Abel González Melo, del qual s’inclou un assaig sobre l’obra de Miró al llibre, Maddalena Crippa, Angelo Savelli, l’editor Mattia Visani i els docents de la Universitat per estrangers de Siena Daniele Corsi i Cèlia Nadal, així com el mateix autor Josep Maria Miró.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"