Institut Ramon LLull

Elisenda Bernal ocupa enguany la Càtedra Marià Villangómez d'Estudis Catalans a Leipzig

Llengua.  Leipzig, 29/09/2021

L'Institut de Lingüística Aplicada i Traductologia de la Universitat de Leipzig acull com a docent la professora Elisenda Bernal, professora agregada Serra Húnter a la Universitat Pompeu Fabra Barcelona, que ocuparà la Càtedra Marià Villangómez d'Estudis Catalans per al semestre d'hivern 2021/22.
Elisenda Bernal és experta en morfologia i neologia. Aquest semestre impartirà el curs titulat "Norma i llengua col·loquial: el caire de l'abisme" a la Universitat de Leipzig. Al curs es presentaran i revisaran aspectes avançats i controvertits de la gramàtica catalana a través de l'anàlisi de textos orals i escrits, comuns tant a la redacció com a la traducció (i a la revisió), amb especial atenció al registre col·loquial, ja que és on sorgeixen més dubtes en la traducció escrita i on es produeixen interferències amb el castellà.

La càtedra Marià Viallangómez d’Estudis Catalans segueix impulsant la cooperació –única a Alemanya– entre l’Institut Ramon Llull i l’IALT (Institut de Lingüística Aplicada i Transaltologia de la Universitat de Leipzig), que des de l’any 2010 compta amb el lectorat català al departament.

La càtedra és va crear al 2017 en el marc del reingrés del Govern de les Illes Balears a l’Institut Ramon Llull i preveu la presència d’un professor visitant que imparteix cursos per a estudiants de grau i de màster en els àmbits de la sociolingüística, la lingüística aplicada, la traducció i la interpretació, i l’organització anual d’un simposi o altres activitats acadèmiques. Els cursos de la càtedra s’integren a l’oferta docent del Departament de Lingüística Aplicada i Traductologia (IALT) de la Universitat de Leipzig, sota la direcció del professor Carsten Sinner.

Més informació sobre el curs en aquest enllaç: Universität Leipzig: Marià-Villangómez-Gastprofessur für katalanische Studien (uni-leipzig.de)

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"