Institut Ramon LLull

Roser Capdevila a Una finestra a Europa: a través de la literatura i l’art

Literatura.  ESTATS UNITS, 27/09/2021

Plain Sight DC i els Instituts Nacionals de Cultura de la UE a Washington, DC (EUNIC) estan orgullosos de presentar A Window to Europe: Through Literature and Art (Una finestra a Europa: a través de la literatura i l’art), una sèrie d’exposicions curtes en la qual figuren onze artistes visuals de la regió de Washington, DC que crearan obres en resposta a onze llibres d’escriptors europeus, com a part del projecte 2021 Europe Readr. Aquesta sèrie d’exposicions es presenta en col·laboració amb EUNIC Global i la Delegació de la Unió Europea als Estats Units.




Els artistes participants: Hoesy Corona, Alanna Reeves, Mike Thron, Michal Gavish, Julie Wills, MK Bailey, Antonio McAfee, Emily Fussner, Stephanie Williams, Lionel Frazier White III, i Sobia Ahmad.

Els escriptors participants: Lukas Jüliger, Roser Capdevila, Bernardo P. Carvalho, Julia Fiedorczuk, Axel Lindén, Drago Jančar, Marek Šindelka, Tiziano Fratus, Michael Roher, Ann De Bode, i Laurie Agusti.

Europe Readr és una selecció comissionada de literatura europea sota el concepte del “futur de la vida” per presentar una varietat de perspectives que contribueixin al debat sobre el futur d’Europa i per posar èmfasi en la importància de la cultura com a motor de la integració internacional i del desenvolupament sostenible.

Les obres dels artistes participants exploraran temes que van des de la vulnerabilitat, fins al món natural, la identitat, les necessitats econòmiques i ecològiques que estan en competició, la nostàlgia, i les limitacions físiques dels nostres cossos.

27 de set. - 13 d’oct.

Alemanya: Hoesy Corona + Lukas Jüliger

Espanya: Alanna Reeves + Roser Capdevila

17 d’oct. - 2 de nov.

Portugal: Mike Thron + Bernardo P. Carvalho

Polònia: Michal Gavish + Julia Fiedorczuk

6 - 22 de nov.

Suècia: Julie Wills + Axel Lindén

Eslovènia: MK Bailey + Drago Jančar

28 de nov. - 14 de des.

República Txeca: Antonio McAfee + Marek Šindelka

Itàlia: Emily Fussner + Tiziano Fratus

18 de des. - 3 de gen.

Àustria: Stephanie Williams + Michael Roher

Bèlgica (Flandes): Lionel Frazier White III + Ann De Bode

7 - 23 de gen. França: Sobia Ahmad + Laurie Agusti

La ciutat

Roser Capdevila

L’autora Roser Capdevila (1939) és una artista, escriptora i il·lustradora. Com a artista, ha creat gràfics, pintures a l’oli i aquarel·les; l’any 1980, es va dedicar a la il·lustració, especialment per a nens i joves. Des del 1990, ha participat en la producció de la sèrie animada Les tres bessones. S’han traduït les seves obres als principals idiomes. El 2010, va rebre la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts i la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya.

Resum

Els lectors segueixen un ocell curiós que sobrevola la ciutat i només s’atura als llocs on passa alguna cosa interessant: al parc, al centre comercial, a l’estació d’autobusos i l’estació de tren. Les il·lustracions de la quotidiana vida urbana estan plenes de detalls meravellosos que només criden l’atenció després de fullejar el llibre un parell de vegades: d’aquella manera, podem trobar un o dos caràcters que ens acompanyin. El llibre promou una lectura interactiva; és a dir, els lectors creen les seves pròpies històries sobre la bullícia de la ciutat moderna.

Web oficial: A Window to Europe: Through Literature and Art

A Window to Europe: Through Literature and Art

del 27 de setembre de 2021 al 23 de gener de 2022

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"