Institut Ramon LLull

Nova oferta d’estudis catalans a la Universitat de Tolosa

Llengua.  Tolosa del Llenguadoc, 17/09/2021

A la Universitat de Tolosa II Jean Jaurès, amb la renovació dels plans d'estudis, el curs comença amb un nou màster, el màster EVOCA (Estudi i Valorització dels Patrimonis Occità i Català). Es tracta de l’únic màster d'estudis catalans i occitans al món fora de l'espai catalanoparlant.




EVOCA és un màster sobre el patrimoni (im)material de dues les àrees lingüístiques i culturals, que forma futurs promotors d'una o de les dues cultures. Aquest màster dona la possibilitat als estudiants del grau de filologia catalana de la Universitat de Tolosa de fer un màster innovador, gràcies a la col·laboració amb els companys de la Secció d'Occità.

Les assignatures d'estudis catalans a la Universitat de Tolosa tenen presència en tres itineraris acadèmics diferents: com a optativa, com a mínor i com a major, és a dir el grau de filologia catalana. També a partir d'aquest curs, neix el doble grau en filologia catalana i occitana, per permetre als estudiants de les dues disciplines tenir la riquesa i els coneixements complementaris de l'altra llengua i cultura germana.

D'altres novetats són l'obertura del nivell C1 de llengua i cultura catalanes, i també la creació de PERDOCA “Pôle d’Enseignement, de Recherche et de Documentation en Domaines Occitan et Catalan”, programa oficial de recerca i documentació de la Universitat de Tolosa 2021-2025.

Alguns enllaços per saber-ne més:


    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"