Institut Ramon LLull

Comença un nou curs de traducció literària del català a l'italià

Llengua.  UNIVERSITAT DE VIC, 16/09/2021

Amb l’objectiu de fomentar la formació de traductors literaris del català, ampliar la xarxa de traductors literaris existents i contribuir alhora a la professionalització de joves llicenciats formats en universitats de l’exterior, des de l’any 2015 l’Institut Ramon Llull, la UOC i la UVic-UCC han col·laborat en la realització de cursos d’especialització en estudis catalans centrats en la traducció literària del català a altres llengües, concretament català-anglès, català-alemany i català-francès. Ara és el torn del català-italià.




El curs proporciona formació teòrica i pràctica a l’entorn de la traducció literària. Consta de dues parts: un mòdul teòric en modalitat en línia, que
s’impartirà entre setembre del 2021 i maig de 2022, i un taller de traducció literària en modalitat presencial, que tindrà lloc a Barcelona el setembre de 2022.

Destinataris


El Curs d’especialització en estudis catalans: traducció literària (català-italià) s’adreça a estudiants i exestudiants de llengua i cultura
catalanes de les universitats de l’exterior preferentment que tinguin com a llengua materna l’italià. El realitzaran 12 estudiants de les universitats de Nàpols, Milà, Torí i Venècia.

Objectius

  • Adquirir coneixements teòrics i pràctics de traducció literària

  • Aprofundir en el domini teòric i pràctic de la llengua catalana com a llengua de treball

  • Conèixer les bases de la lingüística aplicada a la traducció

  • Saber analitzar aspectes culturals vinculats als textos de sortida i arribada

  • Conèixer els recursos en línia aplicats a la traducció
  • Conèixer el món editorial català i italià

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"