Future Foods gira al voltant d’una conversa telefònica enregistrada, en què el director executiu d’una empresa de tecnologia alimentaria finlandesa parla d’un nou producte de proteïna desenvolupat mitjançant un procés innovador de fermentació microbiana. Fet d’aigua, electricitat i aire, “Solein” és la proteïna més sostenible del món i no es veu limitat per la disponibilitat o l’ús dels animals, de l’agricultura o de l’aqüicultura. L’entrevista es desplega sobre unes imatges gravades al taller d’un fabricador d’utillatge que observen – des del principi a la fi – el procés de producció de carn falsa per al cinema i la televisió: de modelar-la i fondre-la, a pintar a mà la pell d’un pollastre plàstic cuit. En continuar la seva exploració de les interseccions entre la tecnologia, la indústria i l’ecologia, la pel·lícula d’Ortín presenta una visió estranya i pertorbant del menjar de demà.
Open City Documentary Festival
Open City Documentary Festival és un festival de cinema no ficció que té lloc anualment a Londres. El festival té com a objectiu crear un espai lliure per fomentar i promoure l’art del cinema no ficció i està basat al Centre d’Antropologia Pública d’UCL (University College London). L’edició d’enguany tindrà lloc del 8 al 14 de setembre presencialment arreu de Londres i del 13 al 23 de setembre en línia, i consistirà en estrenes de cinema internacional contemporani i retrospectiu, àudio i crossmèdia, a més de sessions de preguntes i respostes, taules redondes i tallers amb els cineastes participants.
Future Foods
Gerard Ortín Castellví | 2021 | Catalunya i Regne Unit | 21 min. | digital