Institut Ramon LLull

Es presenta a Londres la pel·lícula Future Foods, del director català Gerard Ortín Castellví

LONDRES, 03/09/2021

La pel·lícula Future Foods del director català Gerard Ortín Castellví formarà part del Programa Combinat 2 del festival de documentals Open City Documentary Festival a Curzon Soho, Londres el dia 11 de setembre de 2021 a les 16.00 hores, i compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull.




Future Foods gira al voltant d’una conversa telefònica enregistrada, en què el director executiu d’una empresa de tecnologia alimentaria finlandesa parla d’un nou producte de proteïna desenvolupat mitjançant un procés innovador de fermentació microbiana. Fet d’aigua, electricitat i aire, “Solein” és la proteïna més sostenible del món i no es veu limitat per la disponibilitat o l’ús dels animals, de l’agricultura o de l’aqüicultura. L’entrevista es desplega sobre unes imatges gravades al taller d’un fabricador d’utillatge que observen – des del principi a la fi – el procés de producció de carn falsa per al cinema i la televisió: de modelar-la i fondre-la, a pintar a mà la pell d’un pollastre plàstic cuit. En continuar la seva exploració de les interseccions entre la tecnologia, la indústria i l’ecologia, la pel·lícula d’Ortín presenta una visió estranya i pertorbant del menjar de demà.

Open City Documentary Festival

Open City Documentary Festival és un festival de cinema no ficció que té lloc anualment a Londres. El festival té com a objectiu crear un espai lliure per fomentar i promoure l’art del cinema no ficció i està basat al Centre d’Antropologia Pública d’UCL (University College London). L’edició d’enguany tindrà lloc del 8 al 14 de setembre presencialment arreu de Londres i del 13 al 23 de setembre en línia, i consistirà en estrenes de cinema internacional contemporani i retrospectiu, àudio i crossmèdia, a més de sessions de preguntes i respostes, taules redondes i tallers amb els cineastes participants.

Future Foods

Gerard Ortín Castellví | 2021 | Catalunya i Regne Unit | 21 min. | digital

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"