Institut Ramon LLull

El festival Catalan Sounds farà d'altaveu de la música catalana a l'altra banda de l'Atlàntic

Arts.  AMÈRICA, 02/09/2021

  • Les delegacions del Govern a Mèxic, l’Argentina i els Estats Units impulsen un festival per internacionalitzar la música catalana i apropar-la al públic de l’Amèrica Llatina i els Estats Units
  • El Catalan Sounds és un cicle de concerts mensuals en streaming que arrencarà aquesta Diada Nacional de Catalunya amb el grup Roba Estesa
  • La iniciativa compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull, Ràdio Amèrica Barcelona i Estrella Damm




El secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras, ha presentat aquest dijous un nou festival de música catalana concebut per al públic de les Amèriques, el Catalan Sounds Festival 2021. Es tracta d’una iniciativa orientada a internacionalitzar la cultura catalana a través de la música més jove i actual. El cicle de concerts l'impulsen el Departament d'Acció Exterior i Govern Obert, l’Institut Ramon Llull i RAB Ràdio, amb la col·laboració d’Estrella Damm.

Les delegacions del Govern a Mèxic, l’Argentina i els Estats Units estrenen aquest cicle de concerts per fer arribar la música catalana més actual a l’Amèrica Llatina i als Estats Units, així com al públic d’aquests països que viu a Catalunya. El festival també està pensat per a les comunitats catalanes a l’exterior, amb les quals es vol reforçar el vincle a través d’una programació cultural innovadora.

El secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras, ha destacat que la iniciativa “farà d’altaveu de la música catalana a l’altra banda de l’Atlàntic”. Segons ha explicat, Catalan Sounds té l’objectiu de “potenciar els grups catalans emergents, oferir oportunitats al talent jove i començar a reactivar els espectacles musicals en viu”, a més d’”internacionalitzar Catalunya de manera àgil i útil”. Figueras també ha posat l’accent en el foment de la igualtat de gènere en la programació cultural. També han participat a la roda de premsa els delegats del Govern a Mèxic, Lleïr Daban; l’Argentina, David Poudevida, i els Estats Units, Isidre Sala, i el director de Ràdio Amèrica Barcelona, Germà Capdevila.

El cicle de 2021, que arrenca aquest 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, constarà d’un concert mensual fins a finals d’any. Les actuacions tindran lloc a la sala gran de la Fàbrica Damm i seran retransmeses en streaming a través de la pàgina de Youtube del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert. El concerts es podran seguir simultàniament a Catalunya (19 hores), l’Argentina (15 hores), els Estats Units (13 hores, hora de Washington DC) i Mèxic (12 hores). Per assistir als concerts caldrà registrar-se prèviament al portal web del festival, https://catalansound.cat/.


Roba Estesa, Pony Pisador, Les Anxovetes i Germà Negre, els 4 primers concerts

El Catalan Sounds Festival 2021 comptarà amb quatre grups inicials que representen la varietat i l’avantguarda de la música catalana actual. El festival obrirà amb l’aclamat octet musical femení Roba Estesa, que aposta per la fusió del folk i sons populars amb la música urbana. El mes d’octubre, el públic de les Amèriques podrà descobrir la música de Pony Pisador, un grup de cinc joves de Barcelona que s’orienta cap a la “barreja de músiques tradicionals del món amb un estil viu”.

El festival seguirà amb un grup d’havaneres en femení, Les Anxovetes, que transformen el repertori clàssic d’aquestes cançons d’ultramar amb sons moderns i desenfadats, ajudant a reforçar els lligams històrics i sentimentals entre Catalunya i el continent americà. Finalment, el cicle d’enguany conclourà amb Germà Negre, un grup folk de Banyoles amb nou treball discogràfic 'Picants, obscenes, amor i penes'.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"