Institut Ramon LLull

El Ventre del Mar, d'Agustí Villaronga, seleccionada pels premis de Cinema Europeu

Arts.  MOSCOU, 25/08/2021

"El ventre del mar", la nova pel·lícula d'Agustí Villaronga ha estat seleccionada pels premis de Cinema Europeu. Protagonitzada per Roger Casamajor, Oscar Kapoya i Muminu Diallo, s'inspira en un text d'Alessandro Baricco que tracta sobre com l'ànima humana fa front als conflictes.




El film "El ventre del mar", escrit i dirigit per Agustí Villaronga, ha estat seleccionat pels premis de Cinema Europeu. Rodat íntegrament a Mallorca el mes d'agost passat, és una producció de Testamento i La Perifèrica Produccions i compta amb la participació de TV3.

Basada en fets reals, la pel·lícula s'inspira en el capítol que porta el mateix títol de la novel·la "Oceà mar", en què l'escriptor italià Alessandro Baricco pretén entendre com s'enfronta l'ànima humana als conflictes. L'argument gira entorn de l'horror que viuen durant dies i dies 147 homes confinats en un rai a la deriva enmig del mar. Aquest naufragi va ser immortalitzat pel pintor francès Théodore Géricault en el famós llenç "El rai de la Medusa", conservat al Museu del Louvre.

Roger Casamajor i Oscar Capoya interpreten els dos protagonistes, que representen dos punts de vista oposats a l'hora d'enfrontar-se al naufragi: un oficial i un mariner, i l'actriu mallorquina Muminu Diallo fa el paper de Therèse.

La pel·lícula no només narra un terrible fet real ocorregut durant la colonització del Senegal, sinó que posa el focus en molts conflictes actuals, com les tensions racials sorgides als Estats Units i l'abandonament que viuen moltes persones per la crisi econòmica arran de la Covid-19, i és una referència inevitable als moviments migratoris del Mediterrani.


Sinopsi

Juny de 1816. La fragata Alliance, de la Marina francesa, embarranca en un banc de sorra davant de les costes del Senegal. Com que els intents d'alliberar el casc de la nau resulten inútils, no queda altre remei que abandonar-la.

Els bots de salvament de què disposen no arriben per acollir tots els tripulants, així que es construeix un rai d'uns 12 metres de llarg per 6 d'ample. En aquella embarcació precària hi obliguen a pujar 147 homes: soldats, mariners, algun passatger i uns quants oficials. El pla d'evacuació de la nau preveu que els bots remolcaran el rai fins a la costa.

El pànic i la confusió s'apoderen del comboi. Per covardia o per ineptitud, els bots perden el contacte amb el rai. La soga que l'arrossega es trenca, o algú la talla. L'abandonen a la seva sort. El corrent l'arrossega i desapareix a l'horitzó. Un horror que va durar dies i dies. Un escenari en què es van mostrar la pitjor de les crueltats i la més dolça de les pietats.

Fitxa tècnica

Guió i direcció: Agustí Villaronga
Director de fotografia: Josep Maria Civit i Blai Thomas
Direcció artística: Susy Gómez
Direcció de producció: Bàrbara Ferrer
Producció executiva: Montse Rodríguez
Productors: Javier Pérez Santana i Cesc Mulet

"El ventre del mar" és una producció de Testamento i La Perifèrica Produccions amb la coproducció de Turkana Films, Link-up Barcelona i Bastera Films, la participació de TV3 i IB3, el suport de l'ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals), el finançament de l'ICAA (Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals) i el patrocini de la Fundació Mallorca Turisme i la Mallorca Film Commission.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"