Institut Ramon LLull

Mor Marion Peter Holt, el traductor distingit de teatre català contemporani

Llengua.  EUA, 19/08/2021

El juny de 2010, va estrenar la traducció de Marion Peter Holt de l’obra de teatre de Sergi Belbel LA SANG a Austràlia, al TheatreWorks de Melbourne. Entre les seves altres traduccions hi ha FORA DE JOC de Belbel i MARBURG, l’aclamada obra de Guillem Clua, que era l’obra de teatre destacada de l’edició de primavera de 2011 de Theatre Forum, i moltes més. Va publicar BENET I JORNET: TWO PLAYS (FLEETING AND STAGES) i BARCELONA PLAYS, una col·lecció coeditada en què figuren les seves traduccions de SALAMANDRA de Benet i Jornet i BARCELONA, MAPA D’OMBRES de Lluïsa Cunillé.




Marion Peter Holt, Professor Emèrit (Teatre, Centre d’Estudis de Postgrau, i Castellà, College of Staten Island). Ha estat un professor visitant a Yale School of Drama, Hunter College, i l’Institut del Teatre de Barcelona. Ph.D. Universitat d’Illinois-Urbana/Champaign. Publicacions: The Contemporary Spanish Theatre: 1949-1972 (1975), Antonio Buero-Vallejo: Three Plays (1985) (una selecció de les Publicacions Acadèmiques Destacades de Choice), DramaContemporary: Spain (1985), i Magical Places: the Story of Spartanburg’s Theatres and Their Entertainments: 1900-1950 (2004). S’han estrenat les seves traduccions d’obres de teatre castellanes i catalanes contemporànies a Nova York i Londres, a Austràlia, i a teatres regionals i universitaris tot arreu dels Estats Units. Entre les publicacions més recents hi ha: Flor de Tardor de José M. Rodríguez-Méndez (2001), La sang de Sergi Belbel (2004), Històries íntimes del Paradís de Jaime Salom (2004), i Magnòlia Cafè d’Àngels Aymar (2007). L’any 1986 va ser elegit membre corresponent de la Reial Acadèmia Espanyola.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"