Institut Ramon LLull

El Llull organitza una nova missió d'editors internacionals en el marc de la Setmana del Llibre en català 2021

Literatura.  BARCELONA, 23/07/2021

Per cinquè any, se celebrarà Making Catalan Literature Travel for Internacional Publishers and Agents dins del marc de La Setmana del Llibre en Català. Amb aquesta missió, enguany 14 professionals de l’edició d'Alemanya, Iran, Rússia, Turquia, Itàlia, Argèlia, Líban, Brasil i Sèrbia es trobaran amb una trentena d'editorials i agències catalanes que els presentaran els seus títols i apostes més importants i assistiran a diverses sessions per aprofundir en el coneixement de la ficció literària, la il·lustració i el sector editorial en català.

Com a l’edició anterior, aquesta cita organitzada pel Llull amb l'objectiu de fomentar la projecció internacional i la professionalització de la literatura en llengua catalana tindrà lloc en format exclusivament digital, del 13 al 17 de setembre.




L'Institut Ramon Llull i La Setmana del Llibre en Català tornen a sumar esforços per celebrar Making Catalan Literature Travel for Internacional Publishers and Agents, una trobada amb una selecció de representants d’editorials i agències literàries internacionals per potenciar el coneixement de la literatura i les novetats editorials en català. L'esdeveniment promou la internacionalització de l'edició en català i la professionalització d’un dels esdeveniments culturals anuals més importants del país, demostrant que La Setmana és un gran aparador per mostrar múscul editorial i permetre que els editors i agents literaris internacionals seleccionats puguin copsar la vitalitat de la indústria del llibre en català, que enguany presentarà més de 270 novetats.

Els participants, que han estat escollits a través d'una crida que es va fer durant el mes de maig, són 14 professionals, de Ficció i de LIJ: Ali Arabzadeh - Blue Circle Agency (Iran); Annette Michael - Orlanda Verlag (Alemanya); Ekaterina Kashirskaya - Peshkom Books (Rússia); Fabian Leonhard – Trabanten Verlag (Alemanya); Gamze Erentürk - Kovan Agency (Turquia); Hande Demirtas - Gunisigi Kitapligi (Turquia); Lina Chebaro - Thaquafa – Arab Scientific Publisher (Líban); Linda Poncetta - Sperling and Kupfer (Itàlia); Majid Jafari - Pol Agency (Iran); Merle Ostendorp - Klaus Wagenbach Verlag (Alemanya); MohamedIkhlef - Dar Athar (Algèria); Sara di Rosa - Ragazzi Mondadori (Itàlia); Silvia Naschenveng - Mundareu Editora (Brasil) i Vesna Milosevic - Data Status (Sèrbia).

Tots ells es trobaran amb una trentena d'editorials i agències catalanes en sessions conjuntes de mitja hora en què els presentaran els seus títols i apostes més importants. Prèviament, els editors internacionals assistiran a tres sessions en línia centrades en els següents continguts: sector editorial en català (a càrrec de Gonçal López-Pampló), la literatura del jo en la ficció en català (a càrrec d'Albert Forns) i la il·lustració a Catalunya i les Illes Balears (a càrrec d'Arianna Squilloni).

Abans de la sessió sobre la ficció en català, es farà públic el decàleg audiovisual que ha elaborat la Marina Espasa, per encàrrec de l’Institut Ramon Llull, en què s'enumeren deu trets principals de la ficció en català. A més, s'ha organitzat un acte presencial en el marc de La Setmana amb la il·lustradora Rocío Bonilla en el qual participaran, de manera virtual, alguns dels seus editors internacionals, un d'ells participant de la Missió. Rocío Bonilla conversarà amb Carol Borràs, de l'editorial Bromera, sobre la internacionalització de la seva obra. L'acte estarà moderat per la periodista Anna Pérez Pagès, directora del programa Àrtic de BTV.

També es recuperarà la llibreria de traduccions que aquest any tornarà a gestionar la Llibreria Jaimes. Es podrà trobar al recinte de La Setmana a l'estand número 20.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"