Institut Ramon LLull

Arrenca el XXè Campus Universitari de la llengua catalana a Girona i Andorra

Llengua.  ANDORRA, 26/07/2021

Un any més, una quarantena d'estudiants de llengua i cultura catalanes a les universitats de l’exterior participaran al Campus universitari de la llengua catalana que organitzen el Govern d’Andorra i l’Institut Ramon Llull del 26 al 30 de juliol. Aquesta 20a edició se celebrarà en línia, degut a les restriccions de mobilitat internacional provocades per la COVID-19.




El Campus universitari de la llengua catalana ofereix als estudiants, gràcies als cursos de llengua i a la participació en un ampli ventall d’activitats culturals, la possibilitat d’integrar-se en el teixit social i cultural de Catalunya i Andorra. Enguany, hi participaran 40 estudiants de 26 universitats d'una quinzena de països diferents, com ara les universitats de Xile, Indiana, Hamburg, Turku, Montréal, Oxford o Torí, entre d’altres.

El programa del Campus inclou dotze hores de classes de llengua catalana amb professorat especialitzat i set hores més sobre aspectes de la cultura dels països que s’expressen en llengua catalana. A més, als vespres es realitzen activitats culturals per propiciar el coneixement de Catalunya i Andorra.

El Campus gira al voltant del tema de la cultura contemporània; per tant, hi haurà conferències centrades en la música en català des dels anys 60 fins l'actualitat, un taller de mems en català i una taula rodona amb Dora Sesar, Andrea Nayelli i Michal Brabec, ex-estudiants de català que ens explicaran què ha significat per a ells participar en alguna edició el Campus.

Amb motiu de la 20a edició d'aquests campus, l'Institut Ramon Llull ha rebut una trentena de vídeos d’estudiants d’algunes edicions anteriors explicant la seva experiència de vida al Campus i què ha implicat per a ells aprendre català, tant personal com professionalment.


L'Institut Ramon Llull organitza, conjuntament o amb la col·laboració d'altres institucions, estades de formació lingüística i cultural pensades per millorar la competència lingüística i els coneixements culturals dels estudiants de català de l'exterior per mitjà de cursos, conferències, visites i activitats complementàries.

Enguany, a més del Campus a Girona i Andorra, el Llull també organitza amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua una estada lingüística que té lloc del 5 al 9 de juliol a València i una altra estada a Palma del 6 al 10 de setembre.

Des de l'inici de la seva creació l'any 2002, més d'un miler de persones d'arreu del món han pogut fer una immersió lingüística i cultural a Andorra, Catalunya, les Illes Balears o el País Valencià gràcies a ajuts o a la participació en estades lingüístiques organitzades pel Llull, conjuntament o bé amb la col·laboració d’altres organismes i institucions.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"