Institut Ramon LLull

Bernat Vivancos i Núria Rial participen als Internationalen Fredener Musiktage

Arts.  Freden, 20/07/2021

El festival internacional de música de Freden, Internationalen Fredener Musiktage, se celebra anualment a la ciutat de Freden, a l’estat federat de la Baixa Saxònia, durant aproximadament nou dies, i és un dels més reconeguts a Alemanya i internacionalment. El programa d’enguany inclou l’estrena internacional de “Duo Seraphim”, una peça creada pel compositor català Bernat Vivancos específicament per a l’ocasió i interpretada per la soprano catalana Núria Rial i per l’austríaca Miriam Feuersinger.




Va ser fundat al 1991 pels músics i compositors alemanys Adrian Adlam i Utz Köster. Des de l’any 2021, col·labora amb Deutschlandfunk Kultur i NDR Kultur i celebra més de 40 concerts anualment que s’enregistren i es retransmeten en directe per la ràdio. El programa del festival està dedicat a un o més temes específics i suposen sempre una innovació respecte els repertoris clàssics. Els Internationalen Musiktage de Fredener són un aparador internacional per a compositors i, alhora, compleixen una important funció educativa entre els habitants de la ciutat i la regió, que s’apropen a la música de cambra clàssica i contemporània. En el marc del festival també s’organitza una exposició i d’altres activitats culturals.

El programa d’enguany inclou l’estrena internacional de “Duo Seraphim”, una peça creada pel compositor català Bernat Vivancos específicament per a l’ocasió i interpretada per la soprano catalana Núria Rial i per l’austríaca Miriam Feuersinger.

“Duo Seraphim“ és una obra de 80 minuts de durada concebuda per ser interpretada en una única part, sense interrupcions. Intercalarà les composicions de nova creació de Bernat Vivancos (amb dues sopranos, dos cornettos, quartet de violes de gamba i òrgan) amb obres de música antiga (només per a veu solista o duo i òrgan) de diferents autors.

Durant els dies del festival, la música de cambra de diverses èpoques es presenta a diferents espais emblemàtics de la ciutat i del seu entorn. Enguany, després que al 2020 el festival s’hagués de suspendre a causa de la crisi sanitària del Coronavirus, se celebra la 30a edició, del 23 de juliol al 5 d’agost, que es presenta sota el títol “Plan B: Beethoven, Bach, Brahms…”. El festival s’ha organitzat seguint totes les recomanacions sanitàries de les autoritats locals.

Bernat Vivancos

La personalitat musical de Bernat Vivancos (Barcelona, 1973) està impregnada de les impressions rebudes durant els seus anys d’escolà al Monestir de Montserrat.

Va ser director musical de l’Escolania de Montserrat, càrrec que va compaginar amb la seva activitat docent, des del 2003 i fins l’actualitat, com a professor de Composició i Orquestració a l’Escola Superior de Música de Catalunya-ESMUC.

L’any 2011 publica una selecció de música coral en el doble disc “Blanc” (Neu Records), enregistrat pel Latvian Radio Choir sota la direcció de Sigvards Klava, i doblement premiat per la crítica catalana com a millor disc de l’any 2011, i el 2016 publica, amb el mateix cor i el mateix segell, un altre doble CD, “Requiem”, elogiat per la crítica de manera unànime.

Vivancos té un ampli repertori de música vocal i instrumental, amb una particular atenció a la producció orquestral, i rep encàrrecs de nombroses formacions internacionals.

Núria Rial

Núria Rial va estudiar cant i piano i al 2003 va ser guardonada amb el “Preis der Helvetia Patria Jeunesse Stiftung” de Pro Europa. Ha actuat als principals festivals de música d’Europa i col·labora amb directors com Ivan Fischer, Sir John Eliot Gardiner, Paul Goodwin, Trevor Pinnock, Howard Griffiths, Gustav Leonhardt, René Jacobs, Thomas Hengelbrock, Laurence Cummings, Neville Marriner i Teodor Currenztzis. També col·labora amb grups com Concerto Köln, The English Concert, Kammerorchester Basel, Collegium 1704, Il Giardino Armonico, Les Musiciens du Louvre, Elbipolis Barockorchester, Le Cetra Basel i L'Arpeggiata,

Igualment, ha participat en importants produccions operístiques, entre d’altres, al Théâtre de la Monnaie de Bruselas a l’Staatsoper de Berlín o el Gran Teatre de Ginebra. Rial compta també amb una discografia àmplia.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"