Institut Ramon LLull

El Cambridge Film Festival projecta tres produccions catalanes

Cinema.  CAMBRIDGE, 12/07/2021

Per celebrar la seva 40a edició, el Cambridge Film Festival ha organitzat “Rewind”, una selecció mensual de grans pel·lícules projectades al llarg de la seva història. Al juliol, la temporada “Rewind” inclou tres produccions catalanes, entre les quals hi ha Pa negre, una pel·lícula de visió obligada que al 2012 va participar en la cursa per l’Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa.




La temporada “Rewind” presenta cada mes una mirada enrere a algunes de les pel·lícules més interessants projectades al Cambridge Film Festival (CFF), que al proper novembre celebrarà el seu 40è aniversari. Les entrades es poden adquirir al web del festival en modalitat de taquilla inversa.

Gràcies al suport de l’Institut Ramon Llull, “Rewind” mostrarà del 16 al 22 de juliol tres produccions catalanes emblemàtiques, que han passat en anys anteriors pel focus CAMERA CATALONIA del festival. D’aquesta manera, els cinèfils tindran l’oportunitat de veure histories molt diverses de cinema singular i alternatiu. Les tres produccions catalanes son:

PA NEGRE (2010), d’Agustí Villaronga, es va estrenar al Regne Unit en la 32a edició del CFF (2012). Beta Cinema Spain va presentar Pa negre als premis Oscar, com a candidata a millor film de parla no anglesa, després de ser la primera pel·lícula en català en guanyar el Goya a la millor pel·lícula, així com els premis en altres vuit categories. Pa negre està basada en una novel·la de l’escriptor català Emili Teixidor, està ambientada després de la Guerra Civil i l’acció transcorre en un paisatge de gran bellesa. En contrast amb aquesta bellesa, les conseqüències del conflicte armat es mostren en tota la seva cruesa. A partir d’unes primeres escenes impactants, Villaronga construeix una obra amb molta força visual i dramàtica amb els seus temes de sempre: la infància, la guerra, l’horror i la culpa.

EL CAFÈ DE LA MARINA (2014), de Sílvia Munt, una de les actrius catalanes més conegudes i amb una interessant carrera com a directora. L'actriu principal de la pel·lícula, Marina Salas, va viatjar a Cambridge el 2015 per participar en dues sessions amb el públic de Camera Catalonia. El film està basada en una popular obra de teatre de Josep Maria de Sagarra, publicada el 1932. Va ser després de traduir el Màrius de Marcel Pagnol que Sagarra va decidir escriure El Cafè de la Marina. L’amor, la gelosia, l’honor, les obligacions familiars, la pobresa i l’estatus social són elements presents a la pel·lícula, que farà les delícies dels amants del teatre clàssic.

FICCIÓ (2006) va formar part del programa del CFF de 2014. El guionista i director Cesc Gay s’ha especialitzat en l’exploració de l’amistat entre homes i també en les seves crisis existencials. A FICCIÓ, un tímid director de cinema se’n va a casa d’un amic, en un poblet de muntanya, per poder acabar el guió de la seva pròxima pel·lícula, deixant enrere la seva dona i els seus fills. Allà hi coneixerà una violinista que està de vacances a casa d’una amiga. L’argument de FICCIÓ va serpentejant lentament a través de les relacions que estableixen els seus personatges i regala a l’espectador un intens crescendo emocional.

Les pel·lícules es poden veure el 16 de juliol a través de la sala de projecció de CFF at Home

Nova oportunitat per als cinèfils britànics de recuperar històries diverses de cinema singular i alternatiu.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"