Institut Ramon LLull

El mundial de la creació amb Intel·ligència Artificial té representació catalana

Arts.  PAÏSOS BAIXOS, 16/06/2021




El certamen AI SONG CONTEST que guardona la millor cançó creada amb l’ajuda d’intel· ligència artificial, o IA, va néixer l’any passat sota la marca d’Eurovisió. Vist l’èxit obtingut, l’organització ha decidit aquest any deixar enrere el concepte eurovisiu, ampliar fronteres i convertir-se en un esdeveniment de caràcter mundial.

Aquesta circumstància ha permès l’equip català AIMCAT, compost per un grup molt divers de voluntaris, uns quaranta, a crear una de les 38 candidates al premi. La cançó i el vídeo són fets íntegrament a Catalunya.La cançó, titulada «I Feel the Wires», o «Sento els fils» en català, parla del diàleg entre la intel· ligència humana i l’artificial. Algunes seccions de la peça han estat suggerides pels sistemes IA als compositors de l’equip, mentre que la lletra ha estat compilada a còpia d’unir versos directament escrits per la mateixa IA. De fet, han aconseguit també fer-li cantar un tros de la cançó, tot i que la major part ha estat interpretada per l’actriu Berta Bähr i la cantant Laia Bosch.

El guardó es decidirà el dia 6 de juliol, en una gal·la que es retransmetrà des dels Països Baixos. El vot dependrà, en un 50%, d’un jurat d’experts mentre que l’altre 50% sortirà dels vots que el públic emeti des del lloc web dels organitzadors. La votació s’estendrà durant tot el mes de juny.

L’enllaç per escoltar la cançó i votar-la és el següent: https://www.aisongcontest.com/participants/aimcat-2021

El divendres 18 de juny es presentarà la versió íntegrament en català. Es va presentar a concurs la versió mixta en anglès i català, però l’equip AIMCAT ha fet saber que el divendres 18 de juny té previst presentar al públic «Sento els fils»,la versió completa de la cançó gravada íntegrament en català

Aquest divendres 18 de juny es presentarà la versió íntegrament en català de «Sento els fils», la primera cançó catalana que participa al AI SONG CONTEST

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"