Institut Ramon LLull

La variació lingüística i la poesia de Maria-Mercè Marçal a la UAM de Poznan

Llengua.  POZNAN, 10/06/2021




El 8 de juny de 2021 els estudiants de català de la Universitat Adam Mickiewicz van estar d’enhorabona, ja que van poder gaudir de dues activitats telemàtiques excepcionals organitzades pel Centre d’Estudis Catalans de la Universitat.

D’una banda, la professora Àngels Massip (UB) va impartir una conferència sobre “Variació lingüística i canvi des de la Complexitat (Complèxica)”. Professora titular del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General i experta en història de la llengua, dialectologia, sociolingüística i el tema tractat a la ponència, va apropar l’alumnat de Poznan a la complexitat com una metodologia d’estudi que pretén transgredir des de la lingüística la compartimentació tradicional de les disciplines acadèmiques i científiques.

D’altra banda, Aleksandra Gocławska, que finalitza els seus estudis de doctorat a la Universitat de Cambridge, va dur a terme un taller dedicat a una de les escriptores més rellevants del s. XX: “Maria-Mercè Marçal: escriptura hospitalària” a l’entorn de l’eix temàtic de “fer casa” en una llengua. En la primera part, va presentar l’autora i la seva obra, per després passar a comentar amb els assistents a l’acte diversos poemes de Marçal amb la seva corresponent traducció al polonès, per fer més assequible el diàleg amb l’estudiantat.

Cal posar de relleu l’èxit de totes dues activitats gràcies a la qualitat de les exposicions i per l’interès despertat: dues visions de la lingüística i els estudis literaris des de posicionaments transgressors, no assimilables i, sens dubte, revolucionaris.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"