Institut Ramon LLull

La 1a edició del Lens Dans, festival de videodansa emergent, tindrà presència catalana

Arts.  BRUSSEL·LES, 08/06/2021

La primera edició del Lens Dans Festival, amb direcció artística de les catalanes Mar Badal i Anita Astrid, és un nou festival que mostrarà artistes emergents de la disciplina de la videodansa. Se celebrarà els dies 11, 12 i 13 de juny de 2021 a Brussel·les. Aquest festival neix de la necessitat de trobar un espai per mostrar, compartir i reconèixer la disciplina artística de la videodansa: una forma d’art contemporània que potser no és tan coneguda pel públic. 




La primera edició del nou festival de videodansa, el Lens Dans Festival, se celebra els dies 11, 12 i 13 de juny de 2021 a la Vallée de Brussel·les i es mostraran artistes emergents de la disciplina de la videodansa. El festival comptarà amb el suport de l’Institut Ramon Llull.

Les directores artístiques del festival són Mar Badal i Anita Astrid i l’equip del jurat està integrat per professionals de l’audiovisual i la dansa de Bèlgica i Catalunya.

Es premiaran els tres millors treballs segons puntuació i es faran mencions dels millors treballs de vídeodansa en les categories de Videodansa amb participació social, Videodansa artística, Videodansa amb animació. El festival presentarà també altres activitats complementàries com tallers, exposicions i espectacles en directe, a més d’un programa de videodansa internacional i un programa específic català.

Participació catalana

Al programa català es presentaran actuacions de la companyia Recreations Project (Anita Astrid i Mar Badal) amb l’espectacle Roads, videoconferències a càrrec d’Ariadna Peya i Aina Lanas, una exposició fotogràfica a càrrec de Mar Badal Dance like poetry i una projecció de la peça de vídeo dansa Cossoc de Magi Serra/Anamaria Klajnscek, la guanyadora del segon premi del festival, produïda pel Mercat de les Flors, entre d’altres.

Aquest festival neix de la necessitat de trobar un espai per mostrar, compartir i reconèixer la disciplina artística de la videodansa: una forma d’art contemporània que potser no és tan coneguda pel públic. L’objectiu del festival és fer del mateix un referent en el món i la comunitat de la videodansa, on artistes de diferents disciplines es puguin trobar, compartir i créixer en un espai d’intercanvi i col·laboració entre artistes i professionals.

Mar Badal i Anita Astrid són les directores artístiques d'aquest nou festival

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"