Institut Ramon LLull

Lisbona, un traç de literatura catalana per la Baixa lisboeta

Llengua.  LISBOA, 08/06/2021




El matí de dissabte 5 de juny es va presentar el passeig literari «La vida és passejar-se per la Baixa», basat en una tria de poemes del llibre Lisbona, de l’escriptor mallorquí Gabriel de la S. T. Sampol. Una desena de persones van recórrer diversos indrets de la capital portuguesa acompanyats de la poesia de Sampol i guiats pels alumnes de Català B2. El mirador de São Pedro de Alcântara, la plaça de Camões, la plaça dels Restauradores, el carrer dels Douradores o la plaça del Comércio van ser alguns dels llocs amb els quals es va vincular la història catalana, el sentiment de l’escriptor i moltes referències a la literatura portuguesa.

 

El passeig ha estat creat pels alumnes de Català B2 de la Faculdade de Letras de la Universidade de Lisboa, que van llegir i treballar una tria de poemes del recull de Sampol durant aquest curs. Per elaborar l’itinerari, van fer una trobada virtual amb l’escriptor que va servir per acabar d’elaborar l’activitat. El passeig va estar organitzat per l’Institut Ramon Llull i la Faculdade de Letras de la Universidade de Lisboa i va rebre el suport de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Portugal, de la Biblioteca Camões i del Casal Català de Lisboa.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"