Institut Ramon LLull

Empremtes de vida: cicle de cinema en català al sud d'Alemanya

Llengua.  Alemanya, 28/05/2021

Els lectorats de les universitats Eberhard Karls Universität Tübingen, Goethe-Universität Frankfurt, Universität Mannheim, Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg i Universität des Saarlandes han organitzat un cicle de cinema en català titulat «Empremtes de vida» que es duu a terme durant el semestre d'estiu 2021.




En el marc d’aquest cicle de cinema, s’han vist les pel·lícules Elisa K (Judith Colell, 2010), Júlia ist (Elena Martín, 2017) i el curtmetratge Suc de síndria (Irene Moray, 2019). L’activitat final del cicle és una taula rodona amb dues de les directores, Judith Colell i Irene Moray que es va duu a terme el 26 de maig. Durant la trobada, es va parlar no només de cinema, sinó també de la presència (o absència) de dones en el món del cinema, de la necessitat de comptar amb veus noves i diverses en la direcció i producció de pel·lícules, de feminisme, de la violència contra les dones, de la representació d'aquesta violència en la ficció, del paper del cinema en la creació de les noves masculinitats i en la representació de la sexualitat, entre moltes altres coses. Una sessio que va esdevenir enriquidora per a tots els assistents.

L’equip organitzador del cicle vol agrair la col·laboració de les directores, de l’Institut Ramon Llull i, sobretot, també dels estudiants de català que van participar molt activament en els debats previs fets a classe i també a la taula rodona.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"