Institut Ramon LLull

Presenten l’itinerari literari del recull poètic Lisbona, de Gabriel de la S. T. Sampol

Llengua.  LISBOA, 25/05/2021




El dissabte 5 de juny els alumnes de Català B2 de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lisboa presentaran l’itinerari literari «La vida és passejar-se per la Baixa», del recull poètic Lisbona, obra de l’escriptor Gabriel de la S. T. Sampol. Serà un passeig pel centre de la capital lusitana que recorrerà racons tan emblemàtics com el mirador de São Pedro de Alcântara o la plaça del Comércio, llocs tan literaris com el carrer dels Douradores o la plaça de Camões, i espais amb un vincle ben estret amb la història catalana com la plaça dels Restauradores.

 

Els alumnes han treballat aquest semestre alguns dels poemes del llibre amb l’objectiu de donar a conèixer l’obra i la relació que va tenir l’autor amb la ciutat. A més, van poder conversar amb Sampol en una trobada virtual que van fer per Sant Jordi. Alguns dels poemes d’aquest recull estaran inclosos en l’antologia de poesia catalana en edició bilingüe que es presentarà aquest mes de juny, projecte dels traductors Rita Custódio, Sion Serra i Àlex Tarradellas.

 

Aquesta activitat organitzada per l’Institut Ramon Llull i la Facultat de Lletres ha rebut el suport de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Portugal, de la Biblioteca Camões i del Casal Català de Lisboa.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"