Institut Ramon LLull

Focus Català al Festival des 7 Collines de Saint-Étienne

Escèniques.  Saint-Étienne, 22/06/2021

El Festival des 7 Collines, esdeveniment anual de circ i dansa a la ciutat Saint-Étienne i la seva perifèria, acull en aquesta 27a edició un focus centrat en les creacions catalanes, integrat per tres espectacles que reflecteixen la frescor actual de l’escena a Catalunya. El focus comptarà amb la participació de les companyies de circ EIA i Random i de la ballarina i coreògrafa Núria Guiu. Del 24 de juny al 7 de juliol, en format presencial a Saint-Étienne i rodalia. Amb el suport de l’Institut Ramon Llull.




El Festival des 7 Collines celebra aquest any la seva 27a edició amb dues setmanes d’actuacions que reuniran a Saint-Étienne i rodalia fins a 150 artistes de circ, dansa, performance i música, principalment de França, però també de l’estranger. Cada any el festival ofereix una programació que va des d’estrenes a França o descoberta de nous talents fins a estrenes mundials, cosa que li ha valgut un lloc destacat al costat d’altres festivals com els de Montpeller, Avinyó o Marsella. Després d’un any d’absència, el festival torna amb més motivació que mai per defensar la creació contemporània a través d’un programa multidisciplinari i internacional, que en aquesta ocasió posa en relleu la creació catalana amb un focus català i que compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull.

El circ català viu actualment una època brillant gràcies a companyies com Random i EIA. La generació d’artistes nascuts als anys vuitanta i principis dels noranta ha sabut trobar nous llenguatges i noves formes d’expressió que han fet del circ una terra d’absoluta llibertat creativa. Sense complexos creatius, assumint el risc de trencar amb les regles establertes i entrant en territoris inexplorats i de vegades experimentals, les companyies reinventen constantment la relació amb els objectes. Sovint, i sense la necessitat de crear personatges, busquen transgredir la lògica i integrar les tècniques circenses (perxa xinesa, acrobàcia, trampolins i molt més) a la dramatúrgia amb senzillesa i estètica. És el que l’artista i director de circ Roberto Magro ha anomenat “el toc català”.

En el cas de Núria Guiu, la ballarina i coreògrafa també forma part d’una jove generació de creadors, sorgida malgrat la crisi del 2008 i que ha sabut desenvolupar-se, créixer i consolidar-se tot oferint una estètica innovadora i alhora internacional, a l'avantguarda de l'escena europea. Prenent com a exemple la trajectòria professional de Núria Guiu, la seva trajectòria professional està vinculada a companyies nacionals i internacionals com La Veronal, Cullberg Ballet o Carte Blanche Company.

Programa Focus Català:

Companyia Random: Random

Dilluns 28 de juny, 20:00 h.

L’atzar és la recerca de l’absurd i l’estrany en la seva forma més crua. Entre l’humor i el perill, el duo d’artistes catalans Joel Martí i Pablo Molina transforma l’ordinari i el quotidià en un espectacle esbojarrat entre circ i teatre. Guanyadors del CircusNext el 2018-2019, Joel Martí i Pablo Molina ofereixen una creació de circ original que s’allunya de tot el que solem veure en el món del circ.

A l’escenari els artistes fan malabarismes entre activitats banals, caigudes inesperades i acrobàcies virtuoses. Amb un aire enganyosament incòmode, el duo crea un ambient de caos organitzat que ens porta cap a una situació entranyable i còmica a parts iguals.


Núria Guiu: Spiritual Boyfriends

Dimarts 29 de juny, 20:00 h.

Amb Spiritual Boyfriends, la coreògrafa i ballarina catalana Núria Guiu juga amb la pràctica del ioga a Occident. Mestra iogui imparable i apassionada, l’artista repassa qüestions de poder, seducció i fins i tot espiritualitat a l’era de les noves tecnologies. Amb finesa, humor i un toc d’absurd, la ballarina presenta les paradoxes que ens empenyen a alliberar-nos de les normes tot imposant-nos una autodisciplina extrema.


Companyia EIA: Intarsi

Dimarts 6 de juliol, 20:00 h.

La intarsia és el delicat art d’ajuntar i incrustar petites peces de fusta per donar vida a una imatge. Els artistes de circ de la companyia EIA són experts en això, només que ells munten fragments de vides.

A l’escenari, els taulers de fusta s’inclinen, s’alineen o es superposen, i creen complicitats, rivalitats, preses de poder, seducció i manipulacions entre els quatre acròbates. Amb aquesta peça, la companyia presenta equilibris acrobàtics, banquina, minitram i bàscula, a través d’una composició on el circ, la dansa i el teatre físic s’entrecreuen amb un humor tendre i àcid.

Focus Català del Festival des 7 Collines

Saint-Étienne, del 24 de juny al 7 de juliol del 2021

Companyia Random: Random – dilluns 28 de juny, 20:00 h

Núria Guiu: Spiritual Boyfriends – dimarts 29 de juny, 20:00 h

Companyia EIA: Intarsi – dimarts 6 de juliol, 20:00 h

El focus es presentarà el dia 28 de juny en presència dels artistes i amb la participació dels estudiants de català de la Universitat de Saint-Étienne, que animaran l'acte.


    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"