Institut Ramon LLull

Mems en català a la Universitat de Bristol i a la Universitat de Cardiff

Llengua.  Regne Unit, 30/04/2021

Les universitats de Cardiff i de Bristol organitzen un taller sobre mems amb l'objectiu de fomentar-los en llengua catalana. L'activitat organitzada per Plataforma per la Llengua, es duu a terme dimarts 27 d'abril a les 17 (hora britànica)




Durant els darrers anys, amb l’esclat de les xarxes socials, el fenomen dels mems s’ha convertit en un dels grans protagonistes del món virtual. Cada vegada hi ha més pàgines i perfils dedicats a crear i difondre mems en català de tipologia molt diversa i amb finalitats també molt diferents.  L'esdeveniment té com a objectiu analitzar l’estat actual del català a internet i a les xarxes socials, analitzar què són els mems i identificar els elements que els tan populars, i finalment exercitar la creativitat dels estudiants a partir de la creació de mems propis que es difondran a les xarxes socials.

L'ús quantitatiu i qualitatiu d'una llengua també es mesura a través de la presència a Internet. Al camp de l'humor, cal encara normalitzar la llengua catalana i, amb aquest taller, es pretén començar a revertir la situació actual. 

En aquest taller, plantejat d’una manera dinàmica i interactiva, els estudiants analitzen tot un seguit de mems molt variats, alguns amb l’única voluntat de fer riure o de plantejar situacions en què els usuaris poden identificar-se fàcilment, d’altres amb una intenció claríssima de denunciar socialment una situació injusta. Alguns dels mems que es treballen, parteixen de referents culturals i lingüístics del món catalanoparlant; d’altres estan adaptats a la realitat del Regne Unit i fan broma sobre temes com el clima plujós del país o el Brexit. També es va treballar quins elements fan que els mems esdevinguin tan populars i què és el que fa que ens facin riure.

 

 

 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"