Institut Ramon LLull

II Concurs de Microrelats de Sant Jordi dels Estudis de Català a Brno

Llengua.  BRNO, 30/04/2021




Aquest Sant Jordi a la Universitat Masaryk de Brno vam presentat el "llibret" digital del Concurs de Microrelats de Sant Jordi dels Estudis de Català (penjats a l'instagram @catala.brno). Aquest concurs va començar l'any passat com una activitat a les classes de 2n i 3r, però aquest any, en el marc d'un programa de col·laboració de la nostra universitat amb la Universitat Carolina de Praga, s'ha convertit en un concurs interuniversitari. En aquest concurs, els participants pensen primer una "trava" per a algun dels seus companys i després han d'escriure un relat seguint la que algú altre ha pensat per a ells: els resultats són molt interessants, perquè amb independència del seu nivell de llengua han de buscar recursos i solucions imaginatives per complir amb la norma que els han imposat.

El "podi" d'aquest any és una mostra de com va ser de difícil triar un guanyador: hi va haver dos empats, en la primera i tercera posicions! La resta de relats, però, no són pas menys interessants.

Així doncs, el dia 27 vam fer una trobada virtual, on alguns dels premiats van poder-nos llegir el seu conte i els vam poder fer preguntes sobre com havia estat el seu procés d'escriptura, quines dificultats van haver de superar, en què es van inspirar... Vam cloure l'acte jugant tots junts a l'escape room virtual "El misteri de Sant Jordi" (d'Escape Digit), tot i que hem d'admetre que vam fer una mica de trampa a la prova de "matemàtiques" i vam demanar la solució!

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"