Institut Ramon LLull

Jordi Nopca participa al festival de literatura internacional 2021 PEN World Voices Festival

Literatura.  New York, 01/05/2021

Fins i tot en un món globalitzat i connectat a tots els nivells, alguns dels conflictes semblen sense precedents. De caràcter ecològic, econòmic o fins i tot diví, aquests desastres són la causa d'una col.lisió entre la modernitat i la cultura que posa en perill les tradicions desgastades pel temps. Les últimes obres de ficció de Yamen Manai, Jordi Nopca i Kawai Strong Washburn segueixen uns personatges que viuen abocats al precipici del gran canvi a mida que intenten sobreviure a les rèpliques dels terratrèmols provocats per esdeveniments llunyans.




A The Ardent Swarm de Yamen Manai un apicultor nordafricà surt de la seva isolació per buscar respostes en una ciutat estranya i acaba catapultat a la Primavera Àrab. L'autor català Jordi Nopca escriu sobre la ciutat dividida de Barcelona on una generació desil.lusionada i atrapada en la crisi econòmica busca la sortida a l'atur i l'austeritat en la independència. A Sharks in the Time of Saviors de Kawai Strong Washburn, una família reflexiona sobre la seva tradició i els seus esforços de sobreviure després que la divina intervenció ha acabat amb la indústria de la canya de sucre on ells havien treballat durant generacions a Hawai'i. La conversa serà moderada per la directora de programes literaris del PEN America, Clarisse Rosaz Shariyf.

Jordi Nopca és l'autor de dues novel.les i de la col.lecció de contes Puja a casa (L'Altra Editorial). Culture Trip el va destacar com a "escriptor català novell per no perdre de la vista". Els seus llibres han rebut els premis Proa i Documenta. Nopca és també periodista galardonat. Té obra publicada a Time Out Barcelona i Words Without Borders. Nascut a Barcelona en 1983, és l'editor del diari Ara i el seu suplement literari Ara Llegim. Puja a casa, traduït a l'anglès com a Come On Up per Mara Faye Lethem, és el seu primer llibre de ficció publicat en anglès. 

Presentat en col.laboració amb l'Institut Ramon Llull i Brazos Bookstore.

El 2021 PEN World Voices Festival reuneix autors de ficció i no-ficció, poetes, traductors, pensadors i activistes per celebrar l'art d'allò possible i el poder de la literatura de moure les fronteres, qüestionar les narratives heredades i donar veu a l'esperança, el valor i la supervivència. En un any on la divisió i matances han estat provocades per odis basats en la raça, l'etnicitat i la religió, el Festival celebra la resiliència i el coratge i convoca el poder de la imaginació radical i de la literatura com a camí cap a la reflexió i la reconciliació.

 

 

The Ties that Bind: Weathering Crises in a Globalized World

Yamen Manai, Jordi Nopca, i Kawai Strong Washburn parlen de les seves últimes obres de ficció.

Divendres, 21 de maig de 2021

1:00pm – 2:00pm EST (19-20h CET)

Activitat digital - Entrades

Aquesta activitat forma part del 2021 PEN World Voices Festival of International Literature.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"