Institut Ramon LLull

A.K.A. (Also Known As) de Daniel J. Meyer, la primera de les obres que seran presentades a l'HB Studio de Nova York

Escèniques.  New York, 28/04/2021

HB Studio, en col.laboració amb l'Institut Ramon Llull, presenta la sèrie Playing Together: Catalonia at HB Studio, una mostra d'obres teatrals catalanes, subtitolades a l'anglès i seguides per una conversa amb l'equip artistic sobre l'obra i el seu procès creatiu. El programa s'inaugurarà durant el mes de maig amb una coversa sobre A.K.A. (ALSO KNOWN AS) de l'autor Daniel J. Meyer. La següent obra, el juliol, serà MIVION (RADIO SARAJEVO) de la companyia teatral La Conquesta del Pol Sud. Dues obres més seran presentades a la tardor.




A.K.A. (Also Known As) de Daniel J. Meyer

A.K.A. (Also Known As) ens parla d’un període de l’adolescència d’en Carlos del que nosaltres formem part. D’un moment en el que, per circumstàncies alienes a ell, trontollen els seus ciments, les seves arrels, la seva identitat. I és que en Carlos és adoptat...i els ulls dels altres li fan plantejar quina és la seva “vertadera” identitat. Perquè en el fons, som qui sentim que som, o qui la gent creu que som?

Doncs d’això va A.K.A.: de com s’arrelen aquests gèrmens a la vida d’en Carlos.

- 2 Premis MAX (text teatral revelació, actor protagonista). Candidata a obra petit format i direcció.

- 4 Premis Butaca (text teatral, obra petit format, direcció, actor protagonista).

- 3 Premis Teatre Barcelona (text teatral, obra petit format, direcció).

- 1 Premis de la Crítica (millor actor).

- Premi del públic MIT RIBADAVIA, Galícia.

- Premi del públic Teatre del Mar, Mallorca.

- Premi Teatro Express Fundación SGAE.

 

Daniel J. Meyer. Autor.

Nascut a Buenos Aires, Argentina, 1982. Va estudiar Arts del Teatre a COSATYC/ANDAMIO 90 amb especialització de direcció teatral i interpretació a part de cursos a l’Obrador de la Beckett, Eòlia i Postgrau de producció i gestió d’espectacles.

Daniel Meyer és l'autor d'A.K.A (Also Known As) – Estrenada a Sala Flyhard (març 2018);Gira per Catalunya; Teatre Lliure (desembre 2018); La Villarroel (Març 2019); Teatro Abadia, Madrid (Novembre 2020); Temporada Alta Iberoamèrica: Timbre 4, Buenos Aires; Sala Verdi, Montevideo; Alianza Francesa, Lima; La Villarroel (Gener-març 2021); Teatro del Barrio, Madrid (Gener-març 2021). Gira Espanyola 2020-21

Al novembre de 2019 es va fer la lectura dramatitzada del seu text SHOÁ, dirigit per Helena Pimenta, a la Sala Berlanga de Madrid. Pel que fa a la creació, Daniel Meyer ha dirigit i escrit totes les obres de la companyia Descartable Teatre. També ha dirigit “Tothom diu que està bé” (en co-producció amb LaPePo Teatre) al Teatre Gaudi (2015) i DOGMA (2020), l’últim espectacle de PuntMoc (espectacle de carrer).

Montse Rodríguez Clusella. Actriu i directora de teatre.

Llicenciada per l’Institut del Teatre de Barcelona en interpretació. Treballa com a actriu amb professionals com ara Alberto Velasco a «Dance to death», Marta Carrasco a «Dies Irae en el réquiem de Mozart», Lluís Danés a «Tranuites circus» i amb companyies com Sèmola Teatre, Teatre Nu i CorCia.  Com a directora destaca les peces “A.K.A. (Also Known As)” de Dani J. Meyer; “Antígones 2077” d’Aina De Cos-Estrada, “Caixes” de Marc Artigau; “Ricard de 3r” d’À trois teatre; “Sóc una màquina” de Gerard Guix i “Punxes a la sorra” de Jordi Roca. I porta més de vint-i-cinc anys dedicant-se a la docència.

Lluís Febrer. Actor.

Nascut a Menorca. La seva formació com a actor va començar a l'edat de quinze anys a l'Escola d'Art Dramàtic de Menorca i a la Universitat d'Art Dramàtic de les Illes Balears. Als disset anys es va traslladar a Barcelona on va començar a combinar els seus primers treballs professionals amb la seva formació com a actor. Va estudiar en diferents escoles com "Laura Jou Estudi per a l'Actor" i "Nancy Tuñón". Va continuar la seva formació a Madrid a "Escuela Internacional del Gesto" i "Work in progress". També ha format part de diverses companyies de teatre com "Assaltem l'Escenari" amb la qual va realitzar tres espectacles al Teatre Tantarantana o a la companyia d'improvisació "Impromagia".

Ha participat en diferents sèries de televisió com "Merlí", "Com si fos ahir" o "Más de 100 Mentiras" i el 2020 va formar part del repartiment de la pel·lícula internacional "American Carnage" del director Diego Hallivis que va ser rodada en anglès. Entre el 2020 i el 2021 va començar una gira nacional amb el monòleg A.K.A, en la qual segueix actualment treballant.
 

Playing Together: Catalonia at HB Studio

Conversa sobre l'obra teatral A.K.A. (Also Known As)

Dissabte, 22 de maig de 2021

2:00pm ET / 20h CET

Amb participació de Daniel J. Meyer (autor), Montse Rodríguez Clusella (directora), i Lluís Febrer (actor principal). Moderació: Maria Fontanals, artista instructora de l'HB Studio.

Més informació sobre Playing Together: Catalonia at HB Studio series.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"