Institut Ramon LLull

CaboSanRoque ens porta al supermercat amb el festival In Extremis del teatre Garonne de Tolosa

Arts.  FRANÇA, 26/04/2021

El duet barceloní ofereix una experiència molt especial per al festival In Extremis: com si es tractés d’una audioguia en un museu, es convida el públic a seguir una ruta, però aquesta vegada dins d’un supermercat i, mentre escolta el seu telèfon, farà front a la coincidència o la contradicció entre el que veu i el que escolta. Al voltant del terme "hospitalitat", aquest 2021 el teatre Garonne de Tolosa ha organitzat un festival tot terreny, on les situacions de trobada són les més inversemblants. Del 13 al 20 de maig.




Objecte sospitós abans de la pandèmia, la mascareta s’ha convertit des d’aleshores en un accessori més, que amaga la boca, el nas i la meitat de la cara i que ha canviat la naturalesa de les nostres relacions i percepcions. A partir d’aquestes observacions, CaboSanRoque ha creat una obra efímera dins de l’últim espai social autoritzat: el supermercat. Esteu a punt per passejar pel vostre supermercat com mai no ho heu fet? Descarregueu l’audioguia aquí, agafeu el telèfon, la mascareta, el carretó, connecteu els auriculars i... començarà el joc. Com en la mateixa realitat, el públic haurà de construir una història amb significat, a partir de fragments d’històries no relacionades, plenes d’inexactituds i sovint contradictòries.

Cabosanroque, el duo d’artistes sonors format per Laia Torrents i Roger Aixut a Barcelona el 2001, treballa sobre la base del so, el vehicle de les seves tres peces, però el text i el joc amb els diferents espais temporals prenen aquesta vegada una importància major. L’Audioguia per supermercats en temps de pandèmia és una obra efímera per a un espectador. Només té sentit mentre haguem d’anar al supermercat amb una màscara posada.

El festival multidisciplinari In Extremis dedicat a les obres amb presa de riscos i a les formes estètiques singulars ofereix virtualment aquesta peça i set més sota el títol “Hospitalitats” en el context d’una pandèmia global, on l’hospitalitat és precisament la que s’ha convertit en impossible. Del 12 al 30 de maig del 2021, el teatre Garonne acull un festival internacional i en línia mentre les fronteres romanen tancades, però on artistes de França, Austràlia o els Estats Units proposen trobades del tot inversemblants amb desconeguts que ben podrien ser els vostres veïns i als llocs més diversos. L’edició del festival del 2021 s’ampliarà el 2022 amb una edició presencial al teatre i de diversos llocs de la ciutat de Toulouse.

A més, els dies 7 i 8 de maig In Extremis també acollirà la segona part del festival L'histoire à venir, sobre “els usos del que és fals”, que es podrà veure al canal de Youtube del festival (en directe des de l’escenari del teatre).

 

Audioguia per supermercats en temps de pandèmia: estrena francesa

CaboSanRoque Barcelona / Banyoles

12-30 de maig - durada 20 '

Festival In Extremis

Gratuït

Audioguia aquí

En col·laboració amb ONDA - Office National de Diffusion Artistique i Le Parvis - Scène nationale de Tarbes Pyrénées

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"