Institut Ramon LLull

El 25 d’Abril valencià, italià i portuguès

Llengua.  LISBOA, 15/04/2021

La xerrada «25 de Abril, ponto de inflexão. Os três 25 de Abril europeus: Valência, Itália, Portugal» a la Universitat de Lisboa va mostrar el simbolisme que té aquest dia en aquests tres territoris.




A les portes d’un altre 25 d’abril marcat per la pandèmia, els alumnes de Català B2 de la Universitat de Lisboa i oients de diverses nacionalitats van tenir l’oportunitat de relacionar aquesta data amb els tres països del sud d’Europa que la tenen de referència: el País Valencià, Itàlia i Portugal. La xerrada «25 de Abril, ponto de inflexão. Os três 25 de Abril europeus: Valência, Itália, Portugal» va mostrar el simbolisme que té aquest dia en aquests tres territoris.

La sessió va anar a càrrec de tres ponents que van fer la seva exposició en cadascuna de les llengües protagonistes: en català, en italià i en portuguès. Alejandro Llinares va parlar del cas valencià i va esbossar les causes i conseqüències que va tenir la guerra de Successió als territoris de la Corona catalanoaragonesa. Daniele Coltrinari va exposar el cas italià, amb el fort vincle amb la Segona Guerra Mundial i el grau de violència que es va viure. Finalment, Tomás Marques, amb el cas portuguès, va mostrar el canvi que va suposar per a Portugal la Revolució dels Clavells i el trencament polític amb el règim salazarista, a diferència d’altres estats. En el torn obert de preguntar es va posar sobre la taula el grau d’importància dels tres 25 d’abril en el context europeu i es va fer constar que sempre ha impactat en altres països veïns.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"