Institut Ramon LLull

Who's Afraid of Raimunda, de Josep Caballero Garcia, disponible en línia

Arts.  En línia , 09/04/2021

„Queer is not a label for me. It is my artistic as well as my life practice“ escriu Caballero Garcia a la seva pàgina web. Una visió de la Queerness com la seva pràctica artística que ara és disponible per a tothom, de forma gratuïta, amb l'estrena de la sèrie de pel·lícules "Who's afraid of Raimunda?".




En les seves obres, el coreògraf i intèrpret Josep Caballero Garcia advoca per la dissolució de les categoritzacions normatives i les estigmatitzacions en societats homogènies. Així, "Who's afraid of Raimunda" es basa en compensacions literàries i musicals de l'edat mitjana de la península Ibèrica, que persegueixen el desig hedonista d'una vida lliure tant religiosa com sexual. Però qui és Raimunda? Per a Josep Caballero Garcia, encarna la luxosa resistència als mecanismes repressius del poder i l'exclusió. En aquesta obra tots son Raimunda. Els intèrprets es mouen entre la història i la ficció, entre el fet i la utopia, i reconfiguren les imatges i els papers tradicionals dels nostres cossos culturals.

"Who's afraid of Raimunda" és la segona obra de Josep Caballero Garcia i la seva companyia Queerpraxis. Va ser produïda com a part del projecte de cooperació de dos anys "Queere Kreuzzüge" amb Kampnagel a Hamburg i el Teatre Lüneburg. 

Per a Josep Caballero Garcia i la seva companyia Queerpraxis, la queerness és una pràctica artística i coreogràfica per anul·lar ordres binaris de gènere, així com normes d'identitat i coneixement. Les seves obres han estat ancorades durant molts anys en l'experiència de l'ambigüitat i sorgeixen de la voluntat de crear espais culturals per a les pràctiques queer. La primera obra d'aquest projecte de dos anys va ser "Melancholía", on el coreògraf català resident a Berlín va combinar la dansa amb la poesia slam, la composició musical, el cant d'òpera, els conceptes espacials i de llum.

En la nova pel·lícula, Josep Caballero Garcia i el seu equip han decidit filmar els innombrables Raimundas històrics que han trobat en el procés de treball. La pel·lícula, que consta de tres episodis, ja està disponible de forma gratuïta fins al 4 de juliol aquí: https://www.theater-lueneburg.de/stuecke/whos-afraid-of-raimunda/
 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"