Institut Ramon LLull

L’art immersiu de l’artista i investigador català Joan Soler-Adillon arriba al festival Les Ailleurs de Paris

Arts.  París / en línia, 08/04/2021

Amb la peça The Smallest of Worlds, l’artista català ofereix un viatge immersiu a les profunditats dels espais habitables com a contenidor de les nostres històries individuals. El festival Les Ailleurs, organitzat per Fisheyes i La Gaîté Lyrique, és un nou esdeveniment dedicat a experiències immersives i creacions digitals. Del 6 d’abril a l’11 de juliol en línia i presencialment quan les mesures sanitàries ho permetin.




Els nostres espais vitals no només són llocs de refugi i confort, sinó que també serveixen com a arxius, arxius de les nostres històries i dels nostres records més preuats. The Smallest of Worlds és un arxiu immersiu de realitat virtual; una càpsula temporal a escala mundial, amb l’objectiu de crear una memòria col·lectiva composta pels llocs i els moments més personals i íntims que ens han ajudat a fer front al període de quarantena i aïllament. Creada en col·laboració amb l'artista i escenògrafa alemanya Bettina Katja Lange i l'arquitecte i investigador austríac Uwe Brunner, aquesta obra reuneix més de tres-cents vídeos enviats des de tot el món. El resultat és un document col·laboratiu que s’allunya dels vídeos originals, a través de la contorsió de colors, textures i proporcions de les imatges.

Joan Soler-Adillon és un artista català i professor associat de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Les seves investigacions i pràctiques giren al voltant dels mitjans digitals interactius i la seva manifestació en l'art digital, en particular la instal·lació interactiva, la narració interactiva i el documental i la realitat virtual. Des d’un joc interactiu complet en un tobogan inflable fins a un documental de realitat virtual experimental, ha participat en nombrosos projectes centrats tant en el disseny del comportament i la interactivitat, com en la promoció de la col·laboració i la participació del públic.

El festival Les Ailleurs, en companyia d’artistes, autors i pensadors que exploren aquests nous mitjans, ofereix una trobada dedicada a experiències immersives. Per tal d’augmentar les seves percepcions, submergir-se en paisatges sonors i encarnar-se en noves narratives, del 6 d’abril a l’11 de juliol de 2021 el públic descobrirà una selecció de les millors experiències immersives i multisensorials del món, en un nou espai dedicat a l'escriptura immersiva.

Les Ailleurs articula una selecció d'obres de realitat virtual, projeccions interactives i obres sonores espacialitzades al voltant de tres itineraris. El primer, Voyages sauvages, és una invitació als viatges simbiòtics en mons no humans. El segon, Transports intimes, porta el públic als múltiples territoris de si mateix i inclou la peça The Smallest of Worlds. Finalment, l’itinerari Dimensions parallèles proposa perdre’s en el virtual per retrobar-se millor a la tornada. Representacions, tallers creatius per a públic jove, conferències i classes magistrals completaran els itineraris i ressaltaran la riquesa i la fascinant diversitat de les pràctiques creatives al voltant de mitjans immersius.

 

The Smallest of Worlds

Joan Soler-Adillon, Bettina Katja Lange i Uwe Brunner

2021 / 20 min

Festival Les Ailleurs

Del 6 d’abril a l’11 de juliol

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"