Institut Ramon LLull

Carla Simón i Maria Ripoll en un cinefòrum per a l’alumnat de català de les universitats franceses

Cinema.  FRANÇA, 30/03/2021

Les universitats de Grenoble Alpes, Lyon II, ENS de Lyon i el Centre d’estudis catalans de la Sorbona organitzen un cicle de cinema català amb les pel·lícules Estiu 1993, de Carla Simón, i Rastres de sàndal, de Maria Ripoll. En aquests dos llargmetratges, les dues directores aborden des de dos punts de vista diferents la construcció de la identitat a partir d’una infantesa truncada. Els i les estudiants de català podran accedir a les pel·lícules en línia i més tard participaran en una taula rodona amb les directores.




Gràcies a aquestes dues pel·lícules, l’alumnat podrà endinsar-se en els camins de la recerca de la identitat i descobrirà dues produccions cinematogràfiques catalanes de gran èxit a escala internacional, destacant alhora la creixent importància de les dones joves al panorama del cinema català dels últims anys.

Estrenada el 2017, Estiu 1993 explica la història de la Frida, una nena de 6 anys que després de perdre els pares deixa Barcelona per viure amb una nova família, formada pel seu oncle Esteve, la seva tia Marga, i la seva filla de 3 anys, l’Anna. Amb una posada en escena realista i punyent, el primer llargmetratge de la directora catalana Carla Simón va participar a la Berlinale 2017, on va guanyar el premi a la millor pel·lícula d’estrena.

Basada en la novel·la homònima d’Asha Miró i Anna Soler-Pont, Rastres de sàndal ressegueix la història de dues germanes separades de petites i el seu intent de retrobar-se. Mina és una estrella de Bollywood que viu amb el record de la germana petita de la qual la van forçar a separar-se després de la mort de la seva mare. Trenta anys després, Paula, una biòloga que no sap res del seu passat, emprèn un viatge per descobrir la seva veritable identitat. Reconeguda com una de les directores més taquilleres de Catalunya, Maria Ripoll aconsegueix emocionar el públic i crear una barreja de gèneres que captiva des del començament de la pel·lícula.

 

Cicle de cinema català

Estiu 1993 / Carla Simón / 2017 / 100 minuts / VOST

Rastres de sàndal / Maria Ripoll / 2014 / 95 minuts / VOST

Universitat de Grenoble Alpes, Lyon II, ENS de Lyon i Centre d'études catalanes de la Sorbona

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"