Institut Ramon LLull

Mariona Berenguer és l'artista convidada a la residència GlogauAIR ded Berlín

Arts.  Berlín, 22/03/2021

Mariona Berenguer (Barcelona, 1992) és una artista multidisciplinar que treballa especialment en l’àmbit de la instal·lació i juga amb elements diferents com el so, la llum, la imatge i el moviment.




Inicialment formada en l’àmbit de l’escultura, a l’Escola Massana de Barcelona, ha format part de nombroses exposicions col·lectives, com el Loop Festival Barcelona i el Kunstquartier Bethanien a Berlín. El 2018, la seva obra va ser seleccionada per a la XXIa Biennal d'Art Català Contemporani, on va presentar "Metstasi(s)," una instal·lació audiovisual amb una part performativa, acompanyada per la pianista Lucía Fumero.

Durant la seva estada a la Resicència GlogauAIR de Berlín investiga el tema del desig i presenta, entre d’altres, el seu treball “The emply nest”, que consta d'una sèrie d'obres que examinen els conceptes de necessitat i desig, així com les complexitats que envolten aquests temes. El tema es veu des de diferents perspectives, des de la personalitat més interna fins a la superficialment física. Una combinació d'elements naturals i tecnològics recorre un fil conductor a través de l'exposició. Aquests dos mons proporcionen un marc en el qual els espectadors poden reflexionar sobre les seves pròpies concepcions de necessitat i desig.

GlogauAIR va ser fundada el 2006 per l'artista Chema Alvargonzalez com a espai d'art sense ànim de lucre en un edifici històric de Berlín-Kreuzberg. Després de la mort d'Alvargonzalez, el 2009, els seus germans van heretar i fundar la Fundació Artística La Memória Chema Alvargonzalez per preservar el seu art i l'espai artístic GlogauAIR. Com a part de les residències d'artistes de GlogauAIR, els artistes interessats, curadors i altres professionals de la cultura poden dedicar-se al seu projecte durant 3 o 6 mesos en un dels 13 estudis disponibles. Durant l’últim any, a causa de la crisi sanitària i la pandèmia, GlogauAIR ha organitzat també algunes residències i Open Studies en format virtual.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"