Institut Ramon LLull

L’Institut Ramon Llull organitza un curs per formar lectors editorials

Literatura.  BERLÍN, 22/03/2021

L’Institut Ramon Llull organitza la sessió formativa: “Lector d’originals per a editorials” amb l’objectiu de formar professionals que puguin llegir obres literàries originals en llengua catalana per tal d’elaborar-ne informes valoratius i inserir-se d’aquesta manera en el sector editorial alemany. Aquesta formació s’adreça a estudiants de llengua i cultura catalanes de les universitats alemanyes i austríaques que preferentment tinguin com a llengua materna l’alemany. El curs es farà a través de la plataforma Zoom els dies 25 i 30 de març. 
El curs proporciona formació teòrica i pràctica a l’entorn del món editorial i la publicació de traduccions. Consta de dues parts: un mòdul teòric en línia i un altre de pràctic en què cada estudiant elaborarà un informe de lectura amb l’assessorament d’un expert del món del llibre.

En total, tres ponents dirigiran el curs: Carlota Torrents, fundadora de la agència de literatura Asterisc Agents i codirectora del Màster d'Edició de la Universitat Pompeu Fabra; Kirsten Brandt, traductora literària del català a l'alemany; i Alexander Dobler, agent literari i fundador de l'agència alemanya Under Cover.

Estudiants de la Universitat de Leipzig, la Universitat d'Hamburg, la Eberhard-Karls Univeritat deTübingen, la Universitat Philipps de Marburg, la Universitat de Viena i la Universitat del Ruhr de Bochum, entre d’altres, participen al curs.

L'Institut Ramon Llull col·labora amb universitats d'arreu del món per oferir cursos de llengua i cultura catalana. En paral·lel a la formació reglada, el Llull ofereix també seminaris i cursos complementaris per ampliar coneixements i afavorir la inserció dels estudiants en el mercat laboral. En aquest sentit, el Llull ha programat fins ara cursos de formació en diferents àmbits culturals, com la traducció literària o la gestió editorial i cultural. Aquest curs de lector editorial s’ofereix per primera vegada a estudiants de l’àmbit lingüístic alemany.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"