Institut Ramon LLull

L’Associació francesa de catalanistes posa en marxa una beca de mobilitat per a recerca

Llengua.  03/03/2021

L'Associació francesa de catalanistes (AFC) dona el tret de sortida a la seva crida anual de candidatures per a una subvenció de 400 €, destinats a finançar una estada d’investigació a l'estranger en el marc de la llengua, la literatura o la cultura catalanes. Presentació de candidatures fins al 28 de març.




Per tal de fomentar la investigació en el camp de la llengua, la literatura i la cultura catalanes, l'Associació francesa de catalanistes proposa una subvenció anual de 400 € per a joves catalanistes de França. L’objectiu d’aquesta beca és ajudar a finançar una estada a l’estranger com a part de la investigació.

Per aspirar a aquesta beca, cal ser estudiant de segon any de màster de recerca o doctorand en una universitat francesa. Queden exclosos de la convocatòria els ensenyants d’educació secundària. La subvenció està destinada a tots els temes relacionats amb la llengua, la literatura i la cultura dels Països Catalans.

Els membres del jurat seran nomenats per l’AFC i actuaran de manera independent a l’associació. La classificació de les sol·licituds es basarà en la qualitat dels dossiers presentats; després de revisar-les, el jurat decidirà sobre l’assignació de la subvenció, que es farà arribar a l’adjudicatari en dues meitats abans i després de la mobilitat.

La mobilitat per a la beca s’ha de produir durant l’any natural 2021. No obstant això, a causa de la crisi sanitària, també es podrà efectuar durant el primer semestre de 2022. En aquest cas, el beneficiari haurà de comunicar-ho al president de l’AFC

Els sol·licitants han de ser membres de l’AFC.

 

El fitxer de sol·licitud ha d'incloure:

  • El formulari de sol·licitud on s’especifica en particular el tema de la tesi de màster o de la tesi doctoral i el nom del director de la investigació.
  • El currículum del candidat (dades personals, curs universitari, etc.).
  • Un informe del director de la investigació que en subratlli l'originalitat i la rellevància.

El programa detallat d’investigació que es durà a terme durant la mobilitat, precedit d’un informe de progrés sobre la memòria o la tesi, així com la problemàtica i la metodologia adoptada (d’entre 1 i 3 pàgines).

El compromís per escrit de proporcionar un informe detallat (d’entre 1 i 3 pàgines) al final de l’estada i de presentar, després de la defensa, una còpia de la memòria o la tesi al president de l’AFC, que podrà, amb el consentiment del candidat, compartir-la en línia al web de l’AFC.

 

Calendari

Les sol·licituds s’han d’enviar, en un sol pdf i per via electrònica, abans del 28 de març de 2021 al president de l’AFC.

El jurat es reunirà a finals de març i establirà un rànquing, que transmetrà a l’AFC. Un cop notificada la sel·lecció al candidat, caldrà que aquest es posi en contacte amb la tresorera de l’AFC, la Sra. Maria Llombart, per sol·licitar el pagament de la seva beca (en dues meitats, abans i després de la mobilitat).

Les bases de la subvenció es poden trobar al web de l’AFC.

 

Beca de mobilitat de recerca

Presentació de candidatures fins al 28 de març

Associació francesa de catalanistes

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"