Institut Ramon LLull

La Humboldt i la Universitat Lliure de Berlín organitzen un cicle de cinema català

Llengua.  Berlín, 28/01/2021

La Universitat Humboldt i la Universitat Lliure de Berlín celebren al febrer un cicle de cinema català. Es mostraran dues produccions catalanes: "Deconstrucció creativa d'una ciutat" i "La plaga". En dues sessions els estudiants, que hauran vist les pel·lícules prèviament, participaran en un debat amb Carles Bover i Neus Ballús, directors de les produccions.  




 

“Deconstrucció creativa d’una ciutat”, de Carles Bover  

El documental de Carles Bover presenta un retrat de la ciutat de Palma i alhora mostra la vida de quatre dones de diferents mons. Com experimenten aquestes quatre dones la ciutat? Quina és la relació entre el feminisme, la lluita de classes i el dret a la ciutat? Quines formes de resistència hi ha per resistir un model urbà que prioritza el turisme de masses i que dona tan poca importància a la realitats de la vida dels seus habitants? Deconstrucció creativa d'una ciutat intenta respondre a aquestes i més preguntes. És un documental a l’entorn de les conseqüències de la gentrificació i la seva connexió amb el turisme de masses. 

"La plaga", de Neus Ballús   

En Raül, un granger que intenta cultivar aliments orgànics, contracta Lurie, un lluitador moldau. A poc a poc, les seves històries s'entrellacen amb les realitats de tres dones solitàries: Maria, que ha d'intercanviar la seva casa rural per una casa de jubilats; Rose, una infermera que  acaba d'arribar de Filipines, i Maribel, una prostituta amb poca clientela. “La plaga” ofereix un emotiu retrat de la vida als afores de Barcelona. Els protagonistes –que no són actors sinó que s’interpreten a ells mateixos– van treballar amb la Neus Ballús durant quatre anys.  

Dates 
04.02.21, 18.30h - Xerrada amb Carles  Bover  
11.02.21, 18.30h - Xerrada  amb Neús Ballús 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"