Institut Ramon LLull

Jornada d'Estudis Catalans Antoni M. Badia i Margarit a Perpinyà

Llengua.  PERPINYÀ, 16/12/2020

En el marc de l’Any Badia i Margarit, l’Associació Française des Catalanistes i la Universitat de Perpinyà Via Domitia organitzen el 17 de desembre el seminari "Antoni M. Badia i Margarit, un exemple de la influència de la llengua catalana". En format híbrid, a la sala Yves Guitton de la UPVD i en línia.




Programa del dia:

9h: Benvinguda a càrrec de les organitzadores.

9h30: Carles DUARTE,Comissari de l’Any Badia i Margarit 2020 “Badia i Margarit: obrint camins a la llengua catalana”.

10h: Narcís IGLÉSIAS, Universitat de Girona “Una lectura sociolingüística del Badia i Margarit historiador de la llengua”.

10h30: Mercè PUJOL, Universitat de Perpinyà Via Domitia “El Dr. Badia i Margarit en els estudis de sociolingüística: el compromís social d’un investigador universal”.

Pausa 2

11h30: Christian LAGARDE, Universitat de Perpinyà Via Domitia “Llegir Llengua i cultura als Països Catalans el 2020 des de la sociolingüística”.

12h00: Immaculada FÀBREGAS, Universitat Bretanya Sud “Tractament i desdoblament del gènere gramatical: des de Badia i Margarit als nostres dies”.

Dinar

14h: Éric BEAUMATIN, Université Sorbonne Nouvelle – Paris 3 “Les Regles, une fois de plus”.

14h30: Teresa CABRÉ, Universitat Pompeu Fabra - Institut d’Estudis Catalans“A. M. Badia i Margarit a la base de l’Observatori de Neologia”.

15h: Discussió

16h15: PRESENTACIÓ DEL LLIBRE La presència catalana a l’estranger. La présence catalane à l’étranger. dirigit per Fabrice CORRONS i Michel MARTÍNEZ PÉREZ 2020, Éditions Trabucaire

17h: ASSEMBLEA GENERAL de l’ASSOCIACIÓ FRANCESA DE CATALANÍSTICA

 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"