Institut Ramon LLull

Faberllull Olot obre convocatòria per una estada sobre humanitats digitals

Coneixement.  OLOT, 09/12/2020

L’impacte de la pandèmia de la Covid-19 ens ha situat davant de molts interrogants. Alguns són nous, d’altres ja ens interpel·laven abans de la crisi sanitària. En una societat cada vegada més tecnològica és necessari pensar quines humanitats i quin humanisme necessitem per explicar l’ésser humà i els canvis a què s’enfronta.




L’impacte de la pandèmia de la Covid-19 ens ha situat davant de molts interrogants. Alguns són nous, d’altres ja ens interpel·laven abans de la crisi sanitària. En una societat cada vegada més tecnològica és necessari pensar quines humanitats i quin humanisme necessitem per explicar l’ésser humà i els canvis a què s’enfronta. Els hospitals, els centres de salut primària i les residències han estat la primera línia de trobada d’aquests debats. Volem comprendre què entenem per humanitats i reflexionar sobre la contribució d’aquestes en el desenvolupament d’una consciència més crítica sobre problemes socials, culturals, polítics, econòmics, ecològics, biològics i cognitius en l’àmbit cientificotècnic.

A partir d’aquesta visió general, i fent ús del concepte d’humanitats digitals esperem debatre sobre les relacions multidireccionals que es creen entre aquestes disciplines i centrar-nos en les aplicacions de les humanitats en les ciències de salut i en la docència. Durant l’estada a la residència, els residents treballaran i reflexionaran sobre la intersecció entre la ciència, la tecnologia i les humanitats.

És per això que a faberllull Olot fem una crida a investigadors que estiguin treballant en aquest àmbit. Els projectes de treball hauran de seguir les línies de treball i pensament anteriorment descrites.

L’estada es durà a terme a Faberllull Olot del 12 al 23 d’abril de 2021.

Termini de presentació de la candidatura: 14 de gener de 2021

Comunicació de resultats: 21 de gener de 2021

 

Presenteu candidatura

L’estada es farà a la Faberllull Olot del 12 al 23 d’abril de 2021: Presenteu candidatura

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"